Hayırsever İş Adamından Okula Akıllı Tahta

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde hayırsever iş adamı Ahmet Altan, 6 yıl önce yaptırdığı Ahmet Altan Anadolu Lisesi'ne 18 adet akıllı tahtayı hediye etti.

Hayırsever İş Adamından Okula Akıllı Tahta
2004 yılında yaptırdığı 18 derslikli okulu kaderine terk etmek yerinde ihtiyaçlarını da sürekli takip eden hayırsever iş adamı Ahmet Altan, öğretmenlerin talebini değerlendirerek derslikleri akıllı tahtalarla donattı. Akıllı tahtaların dersliklere montajı sonrası açıklama yapan hayırsever Ahmet Altan, "Alaşehir'in ihtiyacı olan Anadolu Lisesi'ni 2004 yılında yaptırmıştım. O tarihten sonra da okulumu hiç terketmedim. Zaman içerisinde ihtiyaç duyulan eksikleri gidermeye çalıştım. Bu okul ilçemizin ve çevre ilçelerin en seçkin öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir kadro ile eğitim vermektedir. Bu okuldan belkide ülkemize yön verecek kişiler çıkacaktır. Bu nedenle okulumuzu günümüzün teknolojisinden faydalanarak donatmak gerekir. Öğretmenlerimizin isteği olan akıllı tahtayı 18 sınıfın tamamına aldık. Aamacımız, öğrencilerimizin günümüzün teknolojisinden yararlanarak,daha kaliteli eğitim almalarını sağlamak. İhtiyaçlar doğrultusunda yardımlarımızı sürdüreceğiz."dedi.
Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan da, "Çağımız teknoloji çağı. Eğitim seviyemizin yükselmesi için teknolojiye ayak uydurmamız gerekir. Ancak bu eğitim pahalı bir eğitim olduğu için, yardımsever işadamlarının da eğitime destek olmaları gerekir. İş adamı Ahmet Altan okul binasını yaptırarak, terkedip gitmemiş. Okuluna sahip çıkmaya devam ediyor. Aynı zamanda diğer yardımsever iş adamlarına da örnek oluyor. Ahmet Altan, adını taşıyan okuluna günümüz eğitim sisteminde artık ihtiyaç haline gelen akıllı tahtaları da alarak örnek bir davranış sergilemiştir. Altan'ı eğitime verdiği destekten dolayı kutluyor, desteklerinin devamını bekliyoruz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize de yeni sistemde başarılar diliyorum." diye konuştu.
Daha sonra Ahmet Altan Anadolu Lisesi öğretmenlerine ilgili firmanın elemanları tarafından akıllı tahtanın kullanımı anlatıldı.