Fernandes müjdesi

Beşiktaş'ın futboldaki en yetkili ismi Teknik Direktör Bernd Schuster, Valencialı Fernandes ile anlaştıkl...


Beşiktaş'ın futboldaki en yetkili ismi Teknik Direktör Bernd Schuster, Valencialı Fernandes ile anlaştıklarını dün resmen açıkladı.
Bulgaristan'da, tek isteklerinin galibiyet alarak turu garantilemek olduğunu söyleyen Schuster, "Rapid karşısında hayati bir maç oynamak istemiyorduk. Maç eşit geçti ama oyunu domine ederek iki gol bulduk" ifadesini kullandı. Sistem değişikliği yapmadıklarını belirten siyah-beyazlı çalıştırıcı, "İlk yarıda forvet oyuncularının çok durağan görüntüsü vardı. Orta sahaya kadar topu getiriyorduk ama ileri gitmiyordu. Devre arasında bunu oyuncularıma da söyledim. İkinci devrede orta sahadan gelen toplarla golleri bulduk" ifadesini kullandı.
Ali Kuçik'i de öven Beşiktaş Teknik Direktörü, "Gelecekte ne olur bilemiyorum. Ama gençlerimize şans vermek istiyorum. Ondan memnunum. Ali için kolay bir maç değildi ama görevini yerine getirdi. Oyuna canlılık kattı ve Guti'nin pasını iyi takip etti" dedi.
Transfer için yöneticilerin çalıştığını belirten Schuster, şöyle devam etti: "Şu an Fernandes ile anlaştıklarını biliyorum. Bu oyuncu dışında iyi bir forvete ihtiyacımız var. Umarım güzel bir transferle beni şaşırtırlar."

Tercümana eleştiri


Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, Türk oyuncularla Türkçe konuşmak istediğini dile getirdi. Schuster, "İspanyolca, Almanca ve İngilizce konuşuyoruz. Gönül ister ki Türk oyuncularla Türkçe konuşalım. Bunu da bir gün yapmak istiyoruz. Hele bütün kelimelerinizi değiştiren bir tercümanınız varsa" diyerek espri yaptı.

En çok yorumlanan hoca Schuster
Beşiktaş, kasım ayında spor gündemini elinde tuttu. Interpress tarafından hazırlanan raporda, siyah-beyazlı takımdan Guti bin 150 haberle en popüler oyuncu oldu. Fenerbahçeli Alex ise 931'de kaldı. Futbol tekelini kıran Beşiktaş Cola Turkalı Allen Iverson da 788 haberle en çok haberi çıkan sporcular sıralamasında beşinci sırada yer aldı. Teknik adam sıralamasında da Schuster, bin 813 haberle ilk sırada yer alırken, Hagi, bin 644'te kaldı. Ayrıca Alman hoca hakkında köşe yazarları tam 368 yorum yazdı. 


Fink ve Yusuf'a Buca talip oldu
Bucaspor, ara transfer döneminde Beşiktaş'tan Michael Fink ve Yusuf Şimşek'i kadrosuna dahil etmek istiyor. Teknik Direktör Samet Aybaba'nın, Fink ve Yusuf'un alınması yönündeki talebi, yönetim kurulu tarafından olumlu karşılandı. Başkan Şeref Üstündağ ve transfer işlerinden sorumlu yöneticilerin gelecek hafta İstanbul'a giderek, iki tecrübeli oyuncunun transferi için Beşiktaş yöneticileri ile görüşmeyi planladığı öğrenildi.

Q7, 18'i  tamamladı
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, sakatlığı devam eden Quaresma'yı da ilk on sekize aldı. Takımda moral ve motivasyonu yüksek tutmak için cezalı İbrahim Toraman ile sakat olan Portekizli oyuncuyu da Bulgaristan'a götüren Alman teknik adam, on sekiz kişilik kadroyu tamamlamak için kaleci Umut'u da yedek soyundurdu.

'Türkleri dövün!'
Maçın oynandığı Vasil Levski Stadı'nın yarısından fazlasının boş kalması dikkatlerden kaçmadı. Daha önce oynanan bazı maçlarda stat dışında Bulgar taraftarlarının olay çıkarması nedeniyle Sofya emniyetinin üst düzey önlem alması dikkatlerden kaçmadı. Bu arada taraftarların maç öncesi "Türkleri yenin" tezahüratı dikkat çekti. Taraftarın bu sözlerinin, "Türkleri dövün" anlamına da geldiği öğrenildi. Ancak karşılaşma sırasında atılan ses bombaları ve meşaleler, Bulgar takımının başını ağrıtacak.