Frankenstein da değişime ayak uyduruyor...

Sony, modern bir Frankenstein uyarlaması çekmek için kolları sıvadı.

Frankenstein da değişime ayak uyduruyor...
Sony film stüdyosu, Mary Shelley'nin yazdığı edebiyat klasiği 'Frankenstein'ı modern bir yorumla tekrar çekmeye hazırlanıyor.

Beyazperde.com'un haberine göre, 1908'de yayınlanan Frankenstein edebiyatta olduğu kadar, sinemada da çok tutulmuş bir eser. Başta James Whale'in yönettiği ve Boris Karloff'un parladığı 1931 tarihli aynı isimli uyarlaması da dâhil olmak üzere pek çok kez beyazperdeye de aktarıldı.

Yeni uyarlamanın arkasındaki isim, yapımcı Matthew Tolmach. Tolmach aynı zamanda Sony film stüdyosunun eski başkan yardımcısı. Sony'deki yüksek pozisyonunu bırakmasının ardından sinema sektörüne yapımcı olarak adım atan Tolmach gözünü ilk olarak 'Frankenstein'a dikmiş.

İKİ PROJE DAHA VAR

Filmin uyarlama senaryosu Craig Fernandez tarafından yazılacak, fakat henüz öykünün içeriğine dair pek bir şey bilinmiyor.

Şu sıralar Hollywood'da iki Frankenstein projesi daha var, biri Guillermo del Toro'ya diğeri de korku romanlarıyla tanınan yazar Dean R. Koontz'a ait ancak şu an bu üç projenin de resmi olarak set tarihleri yok.
.