Bakan Çelik Gürsu'da

Devlet Bakanı Faruk Çelik, kısa süre önce yaşanan sel felaketinde mağdur olan üreticilere destek mesajı verdi.

Bakan Çelik Gürsu'da
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Gürsu'da temas ve incelemelerde bulundu. Gürsu Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Çelik, Başkan Orhan Özcü'den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gürsu nüfusunun giderek arttığını ve ilçenin cazibe merkezi olma özelliği kazandığını belirten Başkan Özcü, "İkinci Gürsu" olarak değerlendirdiği Dışkaya Toplu Konut Projesi'nde de inşaat çalışmalarına başlandığını söyledi. Bakan Çelik'e verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Özcü, kısa süre önce yaşanan sel felaketini de hatırlattı. Özcü, afet yüzünden Gürsu'da özellikle tarımsal üretimin sekteye uğradığını ifade etti.
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Gürsu'nun her yönüyle Bursa'nın parlayan yıldızı olmayı hak eden bir ilçe olduğunu söyledi. İlçede sanayinin yanı sıra güçlü tarımsal üretim potansiyelinin varlığına dikkat çeken Bakan Çelik, Gürsu'nun sadece Bursa'nın değil tüm Türkiye'nin meyve sebze ambarı olduğunu dile getirdi.
Bursa'nın bir süre önce büyük bir afet yaşadığını kaydeden Bakan Çelik, Gürsu'nun da selden olumsuz etkilendiğini bildiklerini, başta Gürsu Belediyesi olmak üzere tüm yetkililerin yaraları sarmak için çalıştığını belirtti. AK Parti milletvekillerinin daha önce bölgede incelemelerde bulunduğunu, kendisinin de Gürsululara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletmek için geldiğini söyleyen Çelik, hükümet olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Bakan Çelik ve Başkan Özcü, Gürsu'da halk ve esnaf ile de bir araya geldi. Gürsulularla sohbet ederek, sorunları dinleme fırsatı bulan Bakan Çelik, son dönemde hızlanan altyapı çalışmalarını da inceledi. Bakan Çelik, çalışmalarla ilgili olarak Başkan Özcü'den bilgi aldı.