Zirveye aslan pençesi

Beko Basketbol Ligi'nde oynanan yılın son derbisinde Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker'i 67-56 mağlup etti. Sıkı güvenlik önlemleri altında başlayan ve biten maç sonunda Sarı-Kırmızılı ekip liderlik koltuğuna oturdu. Cim Bom zaferi taraftarıyla kutladı.

G.Saray Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi'nde yılının son derbi maçında Fenerbahçe Ülker'i 67-56 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Futbola verilen arada maç heyecanından uzak kalan sporseverlerin imdatlarına basketbol yetişti. Mücadeleye F.Bahçe Ülker, Cim Bom'dan daha iyi başladı. Ukiç ve Ömer Onan ile rakip potaya yüklenen Kanarya, Sarı-Kırmızılıların art arda top kayıplarından iyi faydalandı. F.Bahçe, Kaya ile pota altını zorladı. Galatasaray, ilk moladan sonra dengeyi sağladı ve son 30 saniyede Shipp ve Tutku ile maça ortak oldu. İlk çeyrek 15-12 Fenerbahçe'nin lehine sonuçlandı. İkinci 10 dakikada işler daha çok değişti. Sertliğin hakim olduğu parkede Aslan, 11. dakikada Rancik ile ilk kez öne geçti: 16-15. Oğuz ve Ukiç ile yeniden avantaj yakalayan Kanarya, soyunma odasına 29-27 avantajlı gitti.

Üçüncü bölümde karşılaşma tam anlamıyla kilitlendi. Maç antrenörlerin taktik savaşına döndü. Kanarya, Tutku'nun son saniye üçlüğüne engel olamasa da final periyoduna 44-42 önde girdi. Son bölümün başında Shipp ile öne geçen Galatasaray, Shumpert ile de farkı artırdı. Aslan, kötü başladığı maçı 67-56 kazanmayı başardı.



Kaynak: Zaman