Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurt yağışlı geçecek

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop, Kastamonu, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, doğu
bölgelerimizde sis görülecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin iç kesimlerinde 6 ila 10, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), doğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında ilk saatlerde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.
Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcakları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor, 3.
İstanbul: Çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası hafif yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar, ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek, 8.
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek, 11.
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı, 19.
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, 17.
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor, 10.
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor, 12.
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek, 4.
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, 9.