Toplantıya Erdoğan, Papandreu ve Ban Ki-Moon da katılacak

BM Genel Sekreteri, Papandreu ve onlarca büyükelçiyi ağırlayacak Erzurum, Davos'a rakip oluyor.

150 ülkede görev yapan Türk büyükelçiler ile Ankara’da görev yapan yabancı büyükelçiler Palandöken’de buluşacak. Toplantıya Başbakan Erdoğan ile Papandreu ve Ban Ki-Moon da katılacak

Universiade 2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Erzurum, son yıllarda yapılan zirvelerde dünya liderlerini ve iş adamlarının bir araya geldiği İsviçre’nin kış sporları merkezi Davos’un yerini almaya hazırlanıyor. Dişişleri Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Büyükelçiler Konferansı, Palandöken Kayak Merkezi’ni oyunlar öncesinde ilk kez dünyanın gündemine getirecek. 6 Ocakta başlayacak konferansa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, 150 ülkede görev yapan Türk büyükelçiler ile Ankara’da görev yapan yabancı büyükelçiler katılacak. Erdoğan konuklarıyla birlikte 7 Ocak’ta Uluslararası Kış oyunları tesislerini açacak.

ERDOĞAN VE PAPANDREU ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNACAK


Türkiye ve Yunanistan diplomatik temsilcileri, iki başbakanın Erzurum’da iki ülke arasındaki ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulunacaklarını bildirdi. Görüşmelerde kıta sahanlığı, deniz sınırlarının belirlenmesi konusundaki gelişmeler, iki ülkeyi ilgilendiren çok sayıda anlaşmazlık masaya yatırılacak.