Hayat mücadelesini kaybetti!

Ünlü oyuncu ve manken Isabelle Caro'nun 17 Kasım'da anoreksiya hastalığı yüzünden öldüğü açıklandı.

20 Minutes.ch isimli internet sitesindeki haberde, 28 yaşındaki sanatçının bu hastalıkla mücadele için çıplak poz verdiği hatırlatıldı ve ''Anoreksiya hastalığına karşı verdiği mücadelesiyle basının yakından tanıdığı Fransız oyuncu Kasım ayında hayata veda etmiştir'' denildi.

Sitede, Caro'nun neden öldüğü tam olarak belirtilmezken, İsviçreli şarkıcı dostu Vincent Bigler, genç kadının öldüğünü doğruladı.

Isabelle Caro, bu hastalığın kötülüklerini ortaya koymak amacıyla 2007'de Oliviero Toscani'ye çıplak poz vermiş ve 13 yaşından beri anoreksiya hastası olduğunu açıklamıştı.

ANOREKSİYA NEDİR?
 
Genellikle genç kadınlarda görülmekte olan anoreksiya hastalığı;yemek yememek, çok az uyumak, buna rağmen çok aktif olmakla beliren psikolojik bozukluğa deniyor. Bu hastalık genel olarak ergenlik döneminde, nadiren de erişkin çağında başlar. Yüzeysel olarak denebilir ki, aşırı zayıflama tutkunu her insanda oluşabilir.

Bu durum genellikle kişinin çok şişmanladığı hissi ile abartılı bir şekilde rejim uygulaması ile başlar, önceleri kontrol edilebilen iştah bir süre sonra yok olur ve zayıflama normal ölçüleri aşar. Çağın hastalığı olarak adlandırılan yeme bozukluğu sendromu olan 'Anorexia Nervosa', sadece genç kızlarda değil, artık erkeklerde de görülüyor. Tedavisi zor olan vakalarda hayati tehlike söz konusudur.

Ayrıca anoreksiya,yoğun psikolojik sorun yaşayanlarda da görülebilir. Diyet yapma, kilo verme takıntısı olmayan insanlarda dahi çok problemli bir hayat yaşama evrelerinde yeme bozukluğu söz konusudur. Ailevi, okul, iş, veya duygusal konularda çöküntü yaşayanlar yemek yemeyi reddeder, zorla yedikleri takdirde istifra ederler. Sonuç olarak kısa vadede çok kilo kaybetme söz konusudur. Ve bu hastalığın bütün etkilerini yaşarlar. Sorunların çözülmesiyle birlikte yeme sorunları da ortadan kalkar. Fakat bu evre içerisinde ciddi ve kalıcı fizyolojik sorunlar yaşayabilirler.

Kaynak: AA