Manisa'da Kur'an Ziyafeti

Manisa'da Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin bin 400

Manisa'da Kur'an Ziyafeti
Manisa'da Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin bin 400. yılı münasebetiyle Türkiye'nin en iyi Kur'an okuyanlarının buluştuğu Kur'an Ziyafeti programında izdiham yaşandı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı programda, yüzlerce kişi yer bulamadığından dolayı geri dönerken çok sayıda kişi soğuk ve yağmura rağmen dışarıda bekleyerek Kur'an-ı Kerim dinledi.
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen programa yaklaşık 10 bin kişi katılırken yüzlerce Manisalı da yer bulamayınca geri dönmek zorunda kaldı. Programa Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisa İl Müftüsü Osman Tıraşçı, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve daire müdürleri de katılarak Kur'an-ı Kerim'i dinleyenler arasında yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman
tıraşçı gerçekleştirdi. Tıraşçı, "Türkiye'nin en iyi Kur'an okuyanlarının buluştuğu Kur'an Ziyafeti programına hepiniz hoş geldiniz. İnsanlığı karanlıktan aydınlığa ulaştıran bir kılavuz, bir rehber olan Kur'an-ı Kerim'in nüzulunün bin 400. yılında 2010 yılının son günlerinde sizlerle bir araya getiren rabbime şükranlarımı sunuyorum. Bu programın gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Ankara Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin İstanbul Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Daniş, İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Ankara Tapu Kadastro Camii İmam Hatibi Ali Tel ve Manisa Hacı Yahya Camii İmam Hatibi Ahmet Aksoy Kur'an-ı Kerim'in çeşitli bölümlerinden sırayla okudular. Manevi duyguların yoğun yaşandığı
programda salon Kur'an sesleri ile inlerken Kur'an okuyanlar ayakta alkışlandı. Salonda yer bulamayan vatandaşların bir kısmı salonun yanındaki bölümde küçük bir ekranda izlerken kimisi ayakta, kimisi ise dışarıda soğuk havaya ve yağmura rağmen oturarak dinledi.