Kozan'da Şehide Hazin Tören

Adıyaman'da Baraj Koruma Bölük Komutanlığı'nda görevliyken yabancı birinin görüldüğü ihbarı üzerine verilen alarm sonucunda silah arkadaşları ile birlikte savunma mevziine koşarken vurularak şehit olan Jandarma Er Cüneyt Kızılarslan'ın cenazesi Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verildi

Kozan'da Şehide Hazin Tören
Adıyaman'da Baraj Koruma Bölük Komutanlığı'nda görevliyken yabancı birinin görüldüğü ihbarı üzerine verilen alarm sonucunda silah arkadaşları ile birlikte savunma mevziine koşarken vurularak şehit olan Jandarma Er Cüneyt Kızılarslan'ın cenazesi Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verildi.
Jandarma Er Cüneyt Kızılarslan'ın (20) ilk olarak Güneri köyündeki baba evine getirilen cenazesi burada bir süre bekletildikten sonra defnedilmek için Yüksekören köyü mezarlığına götürüldü. Tabutun üzerinde Türk bayrağı olmaması dikkat çekti. Bayrağın baba evinde annenin ısrarı üzerine söküldüğü ve annenin oğluna baktığı öğrenildi.
Adana Valisi ilhan Atış ve beraberindekilerin karşıladığı şehidin cenazesi, gözyaşları arasında defnedildi. Baba Halil ile anne Kadem, oğulları defnedilirken gözyaşlarına boğuldu.
Definden donra tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.
Cenazeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.
Yol kenarlarında mezarlık civarında çok sayıda jandarma ve Adana'dan gelen çevik kuvvet polislerinin önlem aldığı gözlendi.
Mezarlıktaki defin merasimine Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Kaymakam İzzettin Sevgili, çok sayıda askeri erkan ve vatandaş katıldı.
(EKA-EA-Y)