Bu proje fırtınalar koparacak!

Sinatra, Martin ve Streisand 'Rat Pack ShOw'la İstanbul'da

HT MAGAZİN / ECE SARUHAN

1960'larda efsane şarkıcılar Frank Sinatra ve Dean Martin'i aynı sahnede buluşturan, onların ölümünden sonra da dünyanın dört bir yanında çeşitli sanatçılar tarafından sahnelenen 'The Rat Pack Show' ilk kez Türkiye'de! Suat Kamçılı ve Haldun Dormen tarafından hayata geçirilen ve yarın akşam yeni yıl şerefine ilk kez seyirciyle buluşacak olan şovda; ünlü popçu Keremcem 'Dean Martin', hava durumu sunucusu Gökhan Abur 'Frank Sinatra', caz şarkıcısı İpek Dinç ise 'Barbra Streisand' rolünde!

1960 yılında Las Vegas'taki Sands Hotel'de çekilen ilk 'Ocean's Eleven' filminin oyuncuları Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford ve Joey Bishop, çekimlerin ardından otelin barında bir şov yapmaya başladılar. Bu ekip, yakın çevrelerince 'Rat Pack' (Sıçan Sürüsü) lakabıyla anıldığından, sahneledikleri şov da 'The Rat Pack Show' adını aldı. Bir süre sonra Lawford ve Bishop ekipten ayrıldı.

Sinatra, Martin ve Davis Jr. ise ölene dek şovu sürdürdü. 'The Rat Pack Show' öyle bir efsaneye dönüştü ki, başka sanatçılar bu geleneği sürdürmek için şovu sırtlandı. Las Vegas, Los Angeles, New York, Londra, Berlin ve Paris'te, büyük bölümü Martin ve Sinatra'nın şarkılarından oluşan ve aynı zamanda doğaçlamalarla süslü olan, Rat Pack Show'lar sahneye kondu.

YÖNETMEN DORMEN

Bir süre önce, yapımcı Suat Kamçılı, bu şovu Türkiye'de de sahnelemek için kolları sıvadı. Hava durumu sunucusu Gökhan Abur'u Sinatra, popçu Keremcem'i ise Martin olarak sahneye çıkarmaya karar veren Kamçılı, onların yanına bir de Barbra Streisand'i canlandırması için ödüllü caz şarkıcısı İpek Dinç'i ekledi. Ardından da altı kişilik seçkin bir orkestra kurdu ve projesiyle birlikte Türk tiyatrosunun duayeni Haldun Dormen'e teslim oldu.

GALA YARIN AKŞAM

Ülkemizde 'Our Soul of the Rat Pack Show' adıyla sahnelenecek olan gösteri, ilk kez yarın akşam, Grand Hyatt İstanbul Hotel'in Gossip adlı salonunda seyirciyle buluşacak. Ekibin ilk genel provasına katılan tek gazeteci olarak çok eğlendim. İpek Dinç'in sesi harika, Keremcem sesi kadar danslarıyla da ön planda. Abur ise sanki gerçekten Sinatra!

Yeni yılı eğlence hayatına damga vuracak yeni bir konseptle karşılamanın heyecanını yaşayan yönetmen Haldun Dormen ve yapımcı Suat Kamçılı, “Amerikalılar'dan daha güzel bir iş ortaya çıkardık. Telefonlarımız susmuyor. Galanın tüm masaları rezerve edildi” diyor. Bakın ikili, 12 Ocak'tan itibaren haftada dört gün Grand Hyatt İstanbul Hotel'de sahnelenecek şovun detaylarını nasıl anlatıyor:

■ Proje nasıl doğdu?

Suat Kamçılı: Ben yılda iki kez yurtdışına gider ve gittiğim yerlerdeki Rat Pack Show'ları izlerim. Ayrıca, Sinatra ve Martin'e hayranım. Hatta onlarla ilgili bir müzem var. Bu şovu Türkiye'ye taşımak hayalimdi. Konuyu Haldun Abi'ye açtığımda bana, “Sen manyaksın. Burcunne?” dedi. Ben, “Koç” diye yanıt verince, “Ben de koçum. Her aklına koyduğunu yapar mısın?” diye sordu. “Evet” cevabını alınca da, beni iki kez öptü ve teklifimi kabul etti. Meğer bu proje onun da aklındaymış. Önümüzdeki sene hayata geçirmeyi planlıyormuş.

Haldun Dormen: Hem Türkiye'de bir ilki hem de kendi hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Bence, bu şov çok ses getirecek.

EĞLENCEDE YENİ SOLUK

■ Kastı nasıl belirlediniz?

S.K.: İzlediğim Rat Pack Show'ların çoğunda, Sinatra ile Martin'i canlandıran sanatçıların onlara ya sadece sesleri ya da sadece görüntüleri benziyordu. Ben, sesi ve görüntüyü bir arada bulmak için uğraştım. Önce Gökhan Abur'la el sıkıştım. Kendisi sesiyle de tipiyle de tam bir Sinatra! Gırgır olsun diye şovun içine onun hava durumu sunuculuğuna atıfta bulunan bir skeç de koyduk. Sonra Keremcem'in, beş yıl önce verdiği bir röportajı okudum; “Dean Martin gibi bir şarkıcı olmak istiyorum” diyordu. Kendisini aradım ve “Bu haber doğru mu?” diye sordum. “Evet” yanıtını alır almaz da, projeye dahil ettim. Barbra Streisand'i canlandırması için ise caz şarkıcısı İpek Dinç ile anlaştık. Kendisiyle anlaşırken tek bir şartım vardı; Streisand ile benzerliğinde büyük payı olan kemerli burnuna asla el sürdürtmemesi.

H.D.: Ben, en parlak öğrencilerimden olan müzikal oyuncusu Nebi Birgi'yi de projeye kattım. Kendisi, bir şarkı söyleyecek ve bazı yerlerde dans edecek. Şovun misafir oyuncusu...

■ Bu şov, İstanbul'un gece hayatına yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor...

S.K.: Kesinlikle! Avrupa'nın aksine, ülkemizde turistlerin veya yabancı CEO'ların yemekten sonra gidip eğlenebileceği hiçbir yer yok. Bizim şovumuz, bu açığı kapatacak.

H.D.: İstanbul o kadar renkli bir yer ki; böyle bir proje lazımdı. Bu işin içinde olmaktan çok mutluyum.

YERLİ SINATRA'DAN HAVA DURUMU YORUMU

■ Şovun sürpriz ismi NTV'nin davudi sesli hava durumu sunucusu Gökhan Abur. Gökhan Bey, sizin eski bir ses sanatçısı olduğunuzu birçok insan bilmiyor. Ne dersiniz; bu proje sunucu kimliğinizi, şarkıcılığınızın gölgesinde bırakabilir mi sizce?

Suat Kamçılı: Ben iddia ediyorum ki öyle olacak. Bu projeyi hayata geçirirken herkesten önce Gökhan Bey'le görüştüm. Eğer bana “Hayır” deseydi, bu işi hiç yapmayacaktım. Kendisi sesiyle de tipiyle de Frank Sinatra! Amerika sahnelenen Rat Pack Show'lar Sinatra'nın ne sesini bulabilmiş ne de tipini! Oysa biz bulduk! İşte Türkiye'de hem sesi hem de tipi!

Gökhan Abur: Suat sesimi dinlemiş, dinletmiş ve Sinatra'ya benzetmiş. Benim için iki handikap vardı. Öncelikle, yıllardır profesyonel olarak şarkı söylemiyordum. İkincisi de yıllardır İngilizce şarkı söylemiyor olmamdı. Şimdi İngilizce olarak Frank Sinatra'nın tarzını kendi tarzımla birleştiriyorum.

■ Bir hava durumu sunucusu olarak, bu proje İstanbul'un havasını nasıl etkileyecek dersiniz?

G.A.: Ben de merak ediyorum. Rüzgâr gibi esebiliriz hatta fırtına bile çıkarabiliriz.

S.K.: Henüz yolun başındayız ama Türkiye'nin 20 şehrinden davet aldık. İstanbul'daki fırtına kısa zamanda bütün ülkeye yayılabilir yani.

KEREMCEM ÇOCUKLUK KAHRAMANININ YERİNE GEÇTİ

Rat Pack Show'da Dean Martin'i canlandıran ünlü popçu Keremcem, “Dean Martin benim için çok özel biri. Çocukluğumda onun şarkılarıyla büyüdüm. Sahnede onun şarkılarını seslendirmek çok keyifli. Özellikle 'That's Amore'yi büyük bir zevkle seslendiriyorum” diyor. Provalarda çok eğlendiklerini belirten Keremcem, “Türkiye'de daha önce hiç denenmemiş bir konseptin parçası olmak, beni çok heyecanlandırıyor” diye konuşuyor.

'Sesini en çok beğendiğim kadın vokali canlandırıyorum'

Profesyonel müzik yaşamına 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak adım atan ve geçtiğimiz yıl yarıştığı Estonya Nomme Caz Festivali'nde üçüncü olan İpek Dinç, Rat Pack Show'da, Barbra Streisand'i canlandırıyor. Sesi kadar tipiyle de Amerikalı sanatçıyı andıran genç caz şarkıcısı, “Dünyada sesini en çok beğendiğim kadın vokali canlandırıyorum. Bu, benim için büyük bir onur. Umarım hakkını veririm” diyor.



Kaynak: Habertürk