Minik Öğrencilerden Şiir Dinletisi

Özel Serhat İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri, hazırladıkları şiir dinletisi ile ailelerini duygulandırdılar.

Minik Öğrencilerden Şiir Dinletisi
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen şiir dinletisinde 25 öğrenci bir birinden güzel şiirleriyle salondakilere keyifli dakikalar yaşattı. Salonu tamamen dolduran davetlileri karşılarında gören bazı minik öğrenciler heyecanlarından okuyacakları şiiri unutunca dinleyicilerin alkışlarıyla moral buldu. Şiir dinletisinde Yahya Kemal'den Mehmet Akif Ersoy'a, Orhan Veli'den Nazım Hikmet'e, Necip Fazıl'dan Arif Nihat Asya'ya kadar birçok tanınmış şairin şiirlerini yorumlayan ana sınıfı öğrencileri, okudukları şiirleriyle bazen duygulandırdılar, bazen de keyifli dakikalar yaşattılar.
Program öncesi bir konuşma yapan Özel Serhat İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Yılmaz, saf ve temiz gönülleri barındıran çocukların ağzından şiir dinlemenin ayrı bir güzellik olduğunu belirterek, "Şiir zaten güzelliği ve saflığı temsil eder. Çocuklarımız duygularını ve saflıklarını şiirlerle ortaya koyacaklardır. Onlar küçük ama ne büyük iş başardıklarına sizler de şahit olacaksınız. Bu kadar kalabalığın karşısında sahne alıp şiir okumak basite indirgenecek bir olay değildir" dedi.
Okul Müdürü Yaşar Yılmaz, şiirin bir sevgi dili olduğunu, şiire gönül veren bir insanın kötülük düşünemeyeceğini belirterek "Okul olarak anasınıfından 8.sınıfa kadar öğrencilere medeni cesareti aşılamaya çalışıyoruz. Okulumuzda şiir dinletileri, münazaralar, paneller, yarışma programları ve sergiler düzenleyerek bu amacımıza ulaşmanın çabası içerisindeyiz" şeklinde konuştu.
Programda çok heyecanlandıklarını söyleyen veliler ise çocuklarının kendilerinden çok daha cesur ve özgüveni yerinde olduğunu, okul idaresinden bu tür programların devamını beklediklerini dile getirdiler.