Mehmet Akif Bursa'da Anıldı

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıldönümünde Osmangazi Belediyesi ve Kosova Üsküp Türkleri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği gecede anıldı.

Mehmet Akif Bursa'da Anıldı
Tarihe damgasını vuran önemli şahsiyetleri anan Osmangazi Belediyesi, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'u da vefatının 74. yıldönümünde unutmadı. Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma gecesine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Vali Vekili Selman Yenigün, Kosova Üsküp Türkleri Derneği yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gece Kosova ve Makedonyalı iki gencin Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam" ve "Atiyi karanlık görerek" isimli şiirlerini okumasıyla devam etti.
Osmangazi, Mevlana, Zeki Müren, Murad-ı Hüdavendigar, Ahmet Hamdi Tanpınar, Mehmet Akif Ersoy gibi önemli şahsiyetleri genç nesillere anlatmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Altıncısını düzenlediğimiz bu anlamlı geceyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anıyoruz ancak en önemlisi onu anlamaya çalışıyoruz. Bu değerli insanı geleceğe taşımak bizler için çok büyük bir onur" diye konuştu. Dündar, yatırımlara ve tarihi mirasa verdikleri önemi kültürel ve sosyal faaliyetlere de gösterdiklerine dikkat çekti.
Mehmet Akif Ersoy'un kişiliğini ve hayata bakışını anlatan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mefail Hızlı, Başkan Dündar'a milli şaire gösterdiği vefadan dolayı teşekkür etti. Gece, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin anlatıldığı "Akif Dönüyor" isimli oyunla son buldu.