Kocaeli'nde kıraathaneler ev oluyor

Kocaeli'nde 'Kahvemiz, Evimiz' projesiyle kıraathaneler ev görünümü alacak. Proje kapsamında tüm kıraathanelerin yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.

Kocaeli'nde 'Kahvemiz, Evimiz' projesiyle kıraathaneler ev görünümü alacak. Proje kapsamında tüm kıraathanelerin yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.

İzmit Belediyesi "Kahvemiz, Evimiz" projesiyle İzmit'teki kahveleri ev sıcaklığına kavuşturuyor. Proje ile kahve ve kıraathane ortamının, kültürel aktivitelerin yapılacağı, havasının temiz ve hijyenik mekanlar haline getirilmesi planlanıyor.

İzmit belediyesi, bu düzenlemelere yeni bir halkayı Mehmet Alipaşa Mahallesi'nde ekledi. Bağdat Caddesi üzerindeki Manolya Kıraathanesi'nin yeniden şekillenen iç mekan düzenleme açılışına katılan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, özellikle kapalı mekânlarda sigara yasağı uygulamasıyla, projenin daha hızlı ilerlemesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Doğan, kahve kültürünün toplumdaki yerinden söz ederek, "Dostlarla bir araya gelinen, günlük gazetelere göz atılan bir masanın etrafında oturup hoşça vakit geçirilen bir kültürdür kahveler ve kıraathanelerimiz. Biz, bu proje ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, hem sigara yasası sonrası işleri biraz yavaşlayan esnaflarımıza olumlu katkılar getirmek için havası tertemiz olan bu kahveleri yeniden şekillendiriyoruz. Manolya Kıraathanesi'ni de aynı şekilde yeniden düzenledik. Bu uygulamayı her mahallemizde yapacağız. Ben işletme sahibimize yeni şekliyle iş yerinin hayırlı kazançlar getirmesini diliyorum." dedi.