'Hayde Bre' Bursalılarla Buluşuyor

Ünlü yönetmen Orhan Oğuz'un çektiği "Hayde Bre" filmi 31 Aralıkta Bursalılarla buluşuyor.

'Hayde Bre' Bursalılarla Buluşuyor
Orhan Oğuz, 10 yıldır senaryosu üzerinde çalıştığı filminin çekimlerine bu yıl Makedonya'da başladı ve İstanbul'da tamamladı.
Çocukluğundaki anılardan yola çıkarak yazıp yönettiği filmde dedesi rolünde Şevket Emrulla rol alırken, annesi rolünü Nilüfer Açıkalın canlandırdı. Yapımcılığını Kardeş Sanatlar Film Prodüksiyon Yasemin Küçükçavdar'ın üstlendiği film, görüntü yönetmeni olarak Adnan Güler'in imzasını taşıyor.
"Hayde Bre" filminin Makedon, Arnavut ve Türk oyunculardan oluşan kadrosunda Şevket Emrulla ve Nilüfer Açkalın'ın yanı sıra İlker İnanoğlu, Perihan Tuna, Mustafa Yasar, Luran Ahmeti, Suzan Kardeş, Ayberk Koçar, Ay Doğa Vardar, Çağla Su Vardar, Mehmet Esen, Abdurrahman Rahman ve konuk oyuncu olarak Ertan Saban gibi başarılı oyuncular yer alıyor.
Filmde, Orhan Oğuz'un dedesi Şabanaga'nın trajik hikayesi usta bir dille anlatılıyor. Doğup büyüdüğü Balkan topraklarından koparılıp İstanbul' da yeni bir hayata sürüklenen bir ailenin akıl almaz hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.
Makedonca, Arnavutça, Sırpça gibi dillerin de konuşulduğu çok sesli ve ve hüzünlü filmin Bursa galası 31 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de merkez Nilüfer ilçesinde Konak Kültürevi'nde yapılacak.