Formasyon Kararına Yumurtalı Protesto

Üniversite öğrencileri, İlahiyat ve Fen Edebiyat Fakülteleri'nde pedagojik formasyon eğitiminin kaldırılmasını sahanda yumurta yaparak protesto etti

Üniversite öğrencileri, İlahiyat ve Fen Edebiyat Fakülteleri'nde pedagojik formasyon eğitiminin kaldırılmasını sahanda yumurta yaparak protesto etti. Yumurtaya ekmek banarak yiyen öğrenciler, öğretmenlik haklarının gasp edildiğini söyledi.
İlahiyat ve Fen Edebiyat Fakülteleri'nde pedagojik formasyon eğitiminin kaldırılması, Fen-Edebiyat ve İlahiyat Fakültesi'nde okuyan öğrenciler tarafından protesto edildi.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, düdük ve ıslık çalarak Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü. "İlla yumurta mı atalım", "Formasyon hakkımız engellenemez" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi önünde ilginç bir eylem yaptı. Yanlarında getirdikleri piknik tüpünü yakarak sahanda yumurta kıran öğrenciler, Danıştay kararını protesto etti. Yumurtaya ekmek banan öğrenciler, "Formasyon hakkımız alınamaz" sloganları attı.
Öğrenciler adına konuşan Diren Çakılcı, Danıştay kararı ile haklarının gasp edildiğini belirterek, "Üniversiteyi kazanan pek çok öğrenci formasyon hakkı olduğu için Fen-Edebiyat ve İlahiyat Fakülteleri'ni tercih etmiştir. Eşitlik ilkesinin zedelenmesi kaygısıyla verilen karar, binlerce öğrencinin kazanılmış hakkını ihlal etmiştir" dedi.
Öğrencilere destek veren Prof. Dr. Cengiz Çakmak da, üniversite öğrencilerinin yıllarca susturulduğu ve fikirlerini özgürce söyleyemediği için yumurtalı eylemleri tercih ettiklerini belirterek, "Biz burada çocuklarımız için toplandık. Çocuklarımızın öğretmenlik hakları ellerinden alınıyor. Edebiyat fakültesinde yetişen çocukların öğretmenlik hakkı gasp edilemez. Öğretmen olmaları için almaları gereken formasyon paralı olamaz" diye konuştu.