Dp'de Kandönmez İl Başkan Adayı

Demokrat Parti'nin 2 Ocak'ta yapılacak Muğla İl Kongresinde iki Fethiye'li aday çekişecek

Dp'de Kandönmez İl Başkan Adayı
Demokrat Parti'nin 2 Ocak'ta yapılacak Muğla İl Kongresinde iki Fethiye'li aday çekişecek. Doğru Yol Partisi'nden Muğla Milletvekili adayı Erdal Eroğlu'nun ardından, 1994-1999 dönemi Fethiye Belediye Başkanlığı yapan DP Fethiye İlçe Başkanı Şakir Kandönmez de aday olduğunu açıkladı.
"DEMOKRAT PARTİLİLER BİR YERE GİTMEDİ"
DP İl Binasında, İl Başkanı Nazmi Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Erdoğan Ünal ve partililerin katıldığı toplantıda başkan adaylığını açıklayan Kandönmez, "Partimiz geçmiş yıllarda ülkemize büyük hizmetler yaptı. 1991 yılında partimiz Başbakan ve Cumhurbaşkanı çıkardı. Partililerimiz olduğu yerde duruyor. Partimizin büyük kurultayı 15-16 Ocak tarihlerinde yapılacak. Benim katılmadığım bir toplantıda yedi ilçe yönetimi benim İl Başkanlığımı destekleme kararı aldı. Ben de partime İl Başkanı olarak hizmet vermek için aday oldum. 2 Ocak tarihinde partililerim bana görev verirse, partimizi yeniden iktidara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Pazar gezileri, ev ziyaretleri ve toplantılar gibi etkinliklerle partililerimizi yeniden bir çatı altında toplayacağız. Ben geçmiş dönemlerde partimiz için önemli hizmetler verdim. Bu hizmetlerime il başkanı olarak devam etmek istiyorum" dedi.
"ÇİLLER'E KAPIMIZ AÇIK"
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in siyasete geri dönüp dönmeyeceği konusunda bir soruyu da cevaplandıran Kandönmez, "Sayın Çiller partililerimiz tarafından isteniyor. Dönme kararı alırsa, partimizin kapısı sonuna kadar açık" diye konuştu.
NAZMİ YAŞAR ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Bu arada mevcut İl Başkanı olan ve kongrede yeniden aday olması beklenen Nazmi Yaşar yaptığı yazılı açıklama ile Şakir Kardönmez lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.