'Dökme Kurşun'un Yıl Dönümünde İsrail'e Boykot Çağrısı

Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi, İsrail'in 27 Aralık 2008'de Gazze'ye yönelik başlattığı 'Dökme Kurşun' adlı kanlı saldırının yıldönümünde İstanbul'da bir eylem düzenledi

'Dökme Kurşun'un Yıl Dönümünde İsrail'e Boykot Çağrısı
Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi, İsrail'in 27 Aralık 2008'de Gazze'ye yönelik başlattığı 'Dökme Kurşun' adlı kanlı saldırının yıldönümünde İstanbul'da bir eylem düzenledi. Yağmura rağmen Beyoğlu Tünel'de buluşan yaklaşık 500 kişi, İsrail'le ikili ilişkilerin kesilmesini talep eden sloganlarla Taksim'e kadar yürüdü.
Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi'nin öncülüğünde Tünel'de bir araya gelen sol kurum ve emek örgütü temsilcileri, Filistin bayrakları ve flamalarla alkışlar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürüdü. Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüşe, Filistin'e desteğiyle bilinen Brezilyalı ünlü karikatürist Carlos Latuff da katılarak destek verdi. Eylemciler Galatasaray'a ulaştığında bir konuşma yapan Latuff, Filistin halkının yıllardır İsrail işgali ve saldırıları altında yaşadığını unutmamak gerektiğini
belirterek, bu nedenle İsrail'in boykot edilmesini istedi. Türkiye halkının İsrail'i boykot etmek için iki nedeni olduğunu söyleyen Latuff, "Türkiye halkı yalnızca Filistin halkıyla dayanışmak için değil, Mavi Marmara'da öldürülen 9 Türkiyeli için de İsrail'i boykot etmeli" dedi.
Latuff, "Tayyip Erdoğan, İsrail konusunda samimiyse İsrail'le diplomatik ilişkileri hemen bugünden kesmelidir" diye konuştu. Yol boyunca yürürken İsrail destekçisi şirketlerin mağazalarını gördüğünü söyleyen Latuff, İsrail destekçisi şirketlerin boykot edilmesini istedi.
Taksim'de Boykot Girişimi adına basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında Gazze'ye yönelik ablukanın sürdüğüne dikkat çekilerek, saldırıları karşısında uluslararası alanda somut bir yaptırımla karşılaşmayan İsrail'in bu durumdan cesaret aldığı kaydedildi. İsrail'in durdurulmasının ancak somut yaptırımlarla mümkün olduğu belirtilen açıklamada, bunun için de Filistin halkının hakları tanınıncaya kadar İsrail'le bütün ikili ilişkilerin kesilmesi gerektiği savunuldu.
Eylem basın açıklamasının ardından sloganlarla son buldu. Eyleme Alınteri, Barış Derneği, DHF, EHP, Emek ve Özgürlük Cephesi, ESP, FHDD, Halkevleri, İstanbul Tabip Odası, Kaldıraç, Öğrenci Kolektifleri, Partizan, PDD, Sosyalist Gelecek, Sosyalist Parti, TKP ve destekçi kurum olarak BDSP katıldı.