Dişhekimliğinde Güncelleme Toplantısı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dişhekimliği Fakültesi, Adana Dişhekimleri Odası ile Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Mezunlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Dişhekimliğinde Güncelleme" toplantısı yapıldı

Dişhekimliğinde Güncelleme Toplantısı
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dişhekimliği Fakültesi, Adana Dişhekimleri Odası ile Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Mezunlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Dişhekimliğinde Güncelleme" toplantısı yapıldı.
ÇÜ Ziraat Fakültesi Akif Kansu salonundaki toplantının açış konuşmasını yapan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, 'Restoratif Diş Tedavisi ve Endodonti' ile devam ettikleri güncelleme toplantısına gelecek ay 'Pedodonti Ana Bilim Dalı' ile devam edeceklerini söyledi. Yaman, "Bizler için en önemli şey mesleğimizi icra ederken dişhekimliğiyle ilgili gelişmeleri takip edebilmektir. Meslek sonrası eğitimle ilgili olan bu eğitimi vermekle mükellef olan dişhekimleri odaları, Türk Dişhekimleri Birliği ve üniversitelerdir. Biz Adana'da üniversite ile güzel bir birliktelik sağladık" dedi.
ÇÜ Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel de, geçen sene ilk defa meslekte güncelleme toplantılarını başlattıklarını hatırlatarak, "Bu toplantıları geleneksel hale getireceğiz. Dişhekimliği fakülteleri bu mesleğin sacayağından bir tanesidir. Bir taraftan insan yetiştirir öbür taraftan bilim üretir. Hem de mezuniyet sonrası eğitim ve sürekli eğitim işine katkıda bulunur. Tabi bunun organizasyonu ve düzenlemesi meslek örgütlerine, derneklerimize düşer. Üniversitemizde bu bağlantı çok sağlam bir şekilde kuruldu" diye konuştu.
Güncelleme toplantısına konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi ve Endodonti Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Şebnem Türkün, self-etching adeziv sistemler, antibakteriyal materyallerin gerekliliği, kavite dezenfektanı/antibakteriyal DBS, mikrobiyolojik çalışmalar, mikro sızıntı çalışmalar, bağlanma direnci çalışmaları, klinik takip çalışmaları ve farklı uygulamalar hakkında bilgi verdi.