CHP'de örgütlere yenilik

CHP, yönetimde yeniliğin ardından il teşkilatları için de yeni uygulamalar hazırlıyor. CHP hakkında tüm gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz...

CHP'de örgütlere yenilik
CHP, yönetimde yeniliğin ardından il teşkilatları için de yeni uygulamalar hazırlıyor.

Parti yönetimini yeniden yapılandıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, il örgütlerinin genel merkezle iletişimini güçlendirmek için harekete geçti. Buna göre, genel merkez, telekonferans sistemi ve internet aracılığıyla 81 il örgütüyle her an bağlantıda olacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Bu sistemle Kılıçdaroğlu, ansızın Çorum’da Şırnak’ta olabilir” dedi.

CHP MYK, dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, polisin cop kullanarak müdahale ettiği DİSK Başkanı Süleyman Çelebi’yi aradı. MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Sekreteri ve Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, olaya tepki göstererek, “Hak arayan, demokrasi arayan, mücadele eden bir bilince coplarla cevap veren iktidarı kınıyoruz” diye konuştu.

‘Başbakan’ın dar bakışı’

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu için kullandığı “Adın Hıdır mı? Kemal mi?” ifadelerine de değinen Tamaylıgil, “Başbakan’ın dar bakışı. Her ismin taşıdığı değer vardır” dedi. Erdoğan’ın “Türkçülüğe de Kürtçülüğe de karşıyız” açıklamalarına ilişkin de Tamaylıgil, “Herkesin etnik kimliği şerefidir. Sosyal demokrasi gerçeği insandır” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, örgüt yapısına yeni bir anlayış getirileceğini vurgulayarak, “Her ile her an gitmek mümkün değil ama 81 ile internet aracılığı ve telekonferans yöntemiyle ulaşacağız” dedi. Kılıçdaroğlu ile 9 Ocak’ta Kuşadası’nda 160 Roman derneğinin toplantısına katılacaklarını belirten Tekin, yılbaşı sonrası tüm teşkilatın seçim çalışmalarına hızla başlayacağını söyledi.

İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Sezgin Tanrıkulu, ağırlıklı olarak çalışmalarını Diyarbakır’da sürdüreceğini belirttti. Kürt sorunuyla kendisinin mi ilgileneceğinin sorulması üzerine Tanrıkulu, “Kürt sorunu insan hakları ve demokrasi sorunudur. Bizim çalışma kapsamına da girer” dedi.

Diyarbakır Mengü’de

Edinilen bilgiye göre Şahin Mengü ve Oğuz Oyan Diyarbakır’dan, Tanrıkulu Denizli’den, Tekin İzmir, Ankara ve İstanbul’dan sorumlu olacak