Balyoz Davası 6 Ocak'a Ertelendi

Balyoz davası, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin reddettiği reddi hakim taleplerinin bir üst mahkeme tarafından değerlendirilmesi için 6 Ocak 2011 tarihine ertelendi.

Balyoz Davası 6 Ocak'a Ertelendi
Silivri Cezaevi içindeki mahkeme salonunda yapılan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda söz alan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatları duruşma savcısının mütalaasına değindi. Avukatlar, duruşma savcısının, suçlamaların terör suçu olması nedeniyle dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmemesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak buna katılmadıklarını belirtti. Örnek ve Fırtına'nın avukatları, mahkeme
heyetine, "Buradakiler terör suçlusu ise bu terör örgütü ordu mu?" diye sordu.
Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin reddettiği reddi hakim talebiyle ilgili 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itirazın değerlendirilmesi için duruşmayı 06.01.2011 tarihine erteledi.
Duruşmada gözlemci olarak yer alan İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, mahkeme çıkışı cezaevi önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Bu tarz önemli davaları Baro olarak izlediklerini anlatan Kocasakal, "Bundan sonra da bu tarz önemli davaları yakinen takip edeceğiz. Bu davanın başlamasına iki gün kala HSYK tarafından mahkeme başkanı değişti. Bu da davaya bakış önemimizi artırmakta. Mahkeme salonu fevkalade güzel bir salon. Ancak cezaevinde oluşu hoş bir durum değil" dedi.
Kocasakal bir basın mensubunun, "Duruşmada sanık avukatlarıyla yan yana oturmanız eleştiri konusu oldu. Bu konuda neler diyeceksiniz?" sorusu üzerine de, "Şekli duruma takılmamak lazım. Biz öyle bir eleştiri duymadık. Olduysa da doğrudur. Önemli olan buradaki yargılamadır" diye konuştu.
Duruşmaya gözlemci olarak katılan Ankara Barosu avukatlarından Erol Aras da, "Cezaevinde yapılan yargılama Yassıada yargılamalarını hatırlatıyor. Burada çok önemli bir duruşma görülüyor. İstanbul Barosu ile birlikte bu tür önemli davalara katılmayı sürdüreceğiz" dedi.