Baka Mali Destek Programları Başladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2010 yılı mali destek programları kapsamında teklif çağrısına yönelik proje başvurularının kabulüne 23 Aralık 2010'da başlandığını bildirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2010 yılı mali destek programları kapsamında teklif çağrısına yönelik proje başvurularının kabulüne 23 Aralık 2010'da başlandığını bildirdi.
Budak, teklif çağrısı döneminde BAKA'nın 'Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programını' yürüteceğini kaydetti. BAKA'nın yürüteceği 2010 yılı Mali Destek Programlarının finansmanı için ajans tarafından tahsis edilen toplam bütçe miktarının 10 milyon TL olduğunu belirten Budak, toplam kaynak tutarının 7 milyon TL'lik kısmının kar amacı güden işletmelere, 3 milyon TL'lik kısmının ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacağını açıkladı.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, "Destek programının genel amacı, bölgenin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) Bölgesi'nde üretilen mal ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda öncelik alanları; işletmelerde kurumsallaşmanın ve rekabet gücünün artırılması, bölgede turizm sezonunun 12 aya yayılması ve alternatif turizm olanaklarının değerlendirilmesi olarak belirlenmiştir" dedi.
Ajansın desteklenmesini uygun bulduğu projelere vereceği mali desteğin hibe niteliğinde olduğunu bildiren Budak, 'Kar Amacı Güden Kurumlara Yönelik Program'dan yararlanmak isteyen kurumların 23 Mart 2011 tarihine kadar başvuru yapabileceklerini söyledi. Toplam 7 milyon TL tutarında kaynak dağıtılacağını belirten Budak, proje başına en az 40 bin, en fazla 400 bin TL kaynak sağlanacağını proje başına destek oranlarının yüzde 25 ile 50 arasında değişeceğini bildirdi.
Kar Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Program hakkında da bilgi veren Budak, bu programdan yararlanmak isteyen kurumların 18 Mart 2011 tarihine kadar başvuruda bulunabileceklerini, bu kapsamda 3 milyon TL'lik kaynak kullandırılacağını kaydetti. En az 40 bin, en fazla 400 bin TL kaynak dağıtılacağını ifade eden Budak, proje başına yüzde 25 ile 75 arasında destek verileceğini bildirdi. Budak her iki programda da azami destek süresinin 12 ay olduğunu sözlerine ekledi.