Yılbaşı pahalıya patlayacak

Otel fiyatları cep yakıyor.

Yılbaşı pahalıya patlayacak
Yılbaşı tatilini kayak merkezlerinde geçirmek isteyenler hayli kabarık bir faturayı da ödemek zorunda kalacak. Kış turizm merkezleri Uludağ, Palandöken, Erciyes ve Sarıkamış'ta yılbaşı talilini geçirmek isteyenler çift kişilik odalarda bir gece için en az 300 TL ödeyecek.

3 günlük yılbaşı tatilinin masrafı ise 2 kişi için 1.000-2.800 lira arasında değişiyor.

Son yıllarda özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen kayak merkezlerindeki oteller, yılbaşı için rezervasyonlara başladı. 19 otelin bulunduğu, yaklaşık 6 bin yatak kapasiteli Uludağ'da bazı oteller yoğun talep sebebiyle tek kişilik odalarda hizmet vermeyeceğini şimdiden açıkladı.

Yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan Uludağ'da bu sezon ilk kez 'tek kart' uygulaması başlatılıyor. Birinci ve ikinci oteller bölgesindeki 17 otel müşterisi tek kartla istediği telesiyej tesisini kullanabilecek.

Yeni yılı Uludağ'da geçirmek isteyenler bir gece için çift kişilik odada en az 450 TL ödeyecek. Yılbaşı gecesi düzenlenecek eğlencelere verilecek parayla birlikte 4 kişilik aile Uludağ'da 3 gün için ortalama 5 bin 400 TL harcayacak.

Yılbaşı gecesi fiyatların otellere göre değişkenlik gösterdiğini belirten bir otelin Genel Müdürü Murat Türker, gecelik fiyatların çift kişilik odalar için 300-360 TL arasında olduğunu söyledi. Türker, bu sene karın erken yağmasıyla yılbaşı tatili için Uludağ'ın cazibe merkezi olduğunu kaydetti. Otel işletmecilerinin tatilcileri en iyi şekilde ağırlamak için hazırlık yaptığına dikkat çeken Türker, "Bu sezon Uludağ'a gelmek isteyen kesinlikle mutlu ayrılacak." dedi.

Başka bir otelde de çift kişilik oda ücreti 450 TL olarak belirlendi.

KAYAK MERKEZLERİ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na hazırlanan Palandöken'de ise ayrı bir heyecan var. 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak kış oyunları için Palandöken'e turist yağacak.

Palandöken 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan yatırımlarla, olimpiyat standartlarına ulaştı. Mekanik tesisleri güçlendirilen, kayak yapılabilecek alanları suni kar sistemiyle kaplanan ve çevresinde güvenlik şeridi oluşturulan kayak merkezinde yılbaşı tatilini geçirmek isteyenler de soğuk havaya rağmen biraz terleyecek. Bu bölgede bulunan bir otelin Ön Büro Müdürü Ertan Erengin, çift kişilik odalarda kişi başına tek gece fiyatların 333 TL olduğunu söyledi. Kış oyunları sebebiyle bu sezon bölgeye talebin arttığını belirten Erengin, 3 gecelik konaklamalarda tek kişi fiyatının 333 TL olduğunu söyledi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı Bayraktepe Kayak Merkezi'nde de yeni sezon öncesi hazırlıklar tamamlandı. Sarıkamış'ta bu sene Karanlık Dere bölgesindeki yeni bir kayak pisti de kayak severlerin hizmetine giriyor. Buradaki otel fiyatları ise yılbaşı için gecelik kişi başına üç kişilik odalarda 224 TL.

Kartalkaya'da kayak yaparak yeni yıla girmek isteyenler de gecede 3 gece konaklamalar için en az 300 TL ödemek zorunda.
Kaynak: İHA