Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç: Alt yapıya önem veriyoruz

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 2010 yılında alt yapıya büyük önem verdiklerini belirtti. Dalgıç, yaptığı açıklamada, "246 km su şebekesine sah

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 2010 yılında alt yapıya büyük önem verdiklerini belirtti. Dalgıç, yaptığı açıklamada, "246 km su şebekesine sahip olan Tekirdağ'a iki kiometre yeni su şebekesi eklenmiş ve 40 yıldır değiştirilmeyen iki kilometre mevcut şebeke de yenilenmiştir. 217 km kanalizasyon şebekesine sahip olan şehrimize dört kilometre daha yeni hat eklenmiştir." dedi.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 2010 yılında yapılan çalışmalar ve 2011 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. 2010 yılının kendileri açısından dolu dolu ve yoğun geçtiğini belirten Başkan Dalgıç, şunları kaydetti: "Mezbahamızı özelleştirdik. Parklarımızı çiçeklerle donattık. Temiz bir Tekirdağ için çalışmalarımız sürüyor. Sosyal belediyecilik anlamında da çalışmalarımız sürüyor. 168 öğrencimizin öğrenim gördüğü konservatuarımızı kurduk."

Dalgıç, engelli vatandaşların problemlerinin çözümü için Şubat ayında kurulan Tekirdağ Engelliler Koordinasyon Merkezi (TEKMER) aracılığı ile düzenlenen seminerde 400 engelli vatandaşa yasal haklar ile ilgili seminer verildiğini aktardı. Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi tarafından 2010 yılı içerisinde 22'si akülü olmak kaydı ile 36 adet tekerlekli sandalye, 6 görme engelli vatandaşa beyaz baston ve Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim, 300 hasta yakınına halk otobüslerinde ücretsiz seyahat kartı verildiğini ifade etti. Başkan Dalgıç, engelli vatandaşların hastanelere ulaşımlarının belediye tarafından özel düzenlenmiş araçlar ile sağlandığını dile getirdi.

2011 yılında hayata geçecek olan Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) sayesinde kent bilgi sistemi ve coğrafi bilgi sistemini birleştirerek e-belediye hizmeti sunulacağını belirten Dalgıç, "İnsan odaklı çalışıyoruz. Tekirdağ'ı ileriye götürmek, yaşanabilir, modern bir kent görünümüne kavuşturmak için ekip olarak var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.