Mudanya'da 'Sarı Tehlike'

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşanan durak krizine, Büyükşehir Belediyesi tarafından çizilen sarı çizgilerle son verilmek isteniyor.

Mudanya'da 'Sarı Tehlike'
Araçların durakların önene park etmesi yüzünden otobüs ve minibüslerin yol ortasında durarak yolcu indirme ve bindirmesine gelen tepkiler üzerine tedbir alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından durak önlerine sarı çizgiler çekilerek, park yasağı uygulaması başlatıldı. Trafik ekipleri, sarı çizgilerden oluşan yerlere park eden araçlara ceza kesmeye başladı. Sürücüleri olmayan araçların fotoğrafları çekilerek adreslerine ceza tutanağı gönderiliyor. Henüz uygulamayı tam olarak idrak edemeyen pek çok sürücü halen sarı çizgilere park ederek cezaya maruz kalıyor.
Bu arada dükkanları sarı çizgili alanların içinde kalan esnaf uygulamaya tepki gösteriyor. İş yeri sahipleri, uygulamanın makul ve faydalı olduğunu söylerken, durak çizgilerini abartılı olarak uzatıldığını iddia ediyor. Dört beş dükkanı kapsayan, bazı yerlerde bir aralıktan diğerine uzanan çizgilerin iş yerlerine malzeme getiren araçlara geçici park alanı dahi bırakmadığından yakınan esnaf, durak alanların küçültülmesini istiyor.