Kulkuloğlu'ndan yeni iddialar

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "Kayseri'deki yolsuzluk'' iddialarına ilişkin yeni iddialarda bulun...

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "Kayseri'deki yolsuzluk'' iddialarına ilişkin yeni iddialarda bulundu. Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye istifa çağrısı yapan Kulkuloğlu, vali yardımcısının 'yok' dediği benzin istasyonu yanındaki binaya ilişkin bilirkişi raporlarında tespitler olduğunu bildirdi. CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapan Kulkuloğlu, Hacı Ali Hamurcu'nun Kayseri Emniyet'inde verdiği 26 sayfalık ifadesinde, 4. sayfasının, 4. satırından itibaren anlatılan petrol istasyonunun ruhsat işlemlerine ilişkin açıklamaları okuyup, istasyonun resmini göstererek, şunları söyledi:
Hamurcu, şimdiki adı Belsin Petrol Sanayi ve Ticaret AŞ olan Çavdarlar Petrol'e, 250 milyar lira ve çeşitli hediyeler karşılığında, ''Geçiş yolu izin belgesi''nin tanzim edildiğini. Gelen paradan başkanın payının dünürü sarrafa gönderildiğini belirtiyor. Bu iddialar Bilirkişi Raporları ve Mahkeme kararıyla da kanıtlanıyor.
Vali yardımcısı Muhakkik Ali Yener Erçin'in onayladığı muhakkik raporunda, 'Böyle bir bina bulunamadı' denilmesine rağmen istasyon yanında kurallara uygun aykırı olarak bir hipermarket var. Binaya ilişkin bilirkişi raporunda da iddialar doğrulanıyor.