Başbakan Erdoğan: Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Bu gerçeği değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilmez. Bu mesele sosyal barı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Bu gerçeği değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilmez. Bu mesele sosyal barış, sosyal bütünlük meselesidir." dedi.

Erdoğan, 2011 yılı bütçesi üzerinde Meclis Genel Kurulu'nda hükümet adına yaptığı konuşmada, MHP'li Vural'ın konuşmasında kendisiyle ilgili kullandığı "mizan ve izan" sözlerine cevap verdi. Erdoğan, "Mizan, izan olacak diyen arkadışıma biraz da insaf olacak diyorum. Şu 8 yıl içerisinde milletim, demokratik tasarrufunu kullanırken AK Parti'yi sürekli olarak iktidarda tutmuştur. Milletimin ferasetine güvenmiyor musunuz, kendinizi milletimizden akıllı mı zannediyorsunuz?" diye cevap verdi.

Erdoğan, 218 yıl öncesi Osmanlı padişahının Mardin valisine Mardin Kalesi'nin tamir edilmesiyle ilgili gönderdiği yazıyı göstererek, 218 yıldır yapılmayan Mardin Kalesi'ni kendilerinin tamir ettiğini ifade etti.

Erdoğan, partilerinin kuruluşunda tek bayrak, tek devlet ve tek millet dediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Etnik kökeni, dini, inancı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti üst kimliği altında birdir. Üst kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır, hepsi bizim kardeşimizdir. Kürt sorununu savunuyorum. Kürtçülüğün, Türkçülüğün karşısındayım. Benim milletimin dili tekdir. O resmi dili Türkçe'dir. Belediyeler de devletin kurumlarıdır."

Adem-i merkeziyetçiliğin idari ve siyasi olanına karşı olduklarını ifade eden Erdoğan, kendilerinin hizmet içerikli olanın yanında olduklarını söyledi. Erdoğan, "Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Bu gerçeği değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilmez. Bu mesele sosyal barış, sosyal bütünlük meselesidir. Ne demokrasiye ne de toplumsal barışa hizmet etmez." diye konuştu.