Atasu Barajı su tutmaya başlıyor

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Atasu Barajı'nın 28 Aralık Salı gününden i

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Atasu Barajı'nın 28 Aralık Salı gününden itibaren su tutmaya başlayacağını belirtti.

Gümrükçüoğlu, barajın belirlenen programdan önce hizmet vermesini sağlamak amacıyla yaptıkları girişimler sonucu, 2009 yılında bütçeye 20 milyon TL ek ödenek koydurduklarını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, "2010 yılında ise 35 milyon TL ödenek ayrılan Atasu Barajı planlanan tarihten önce tamamlandı. 28 Aralık Salı günü düzenleyeceğimiz törenle Atasu Barajı su tutmaya başlayacak. Baraj, 2011 yılı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Barajın erken bitirilmesi noktasında verdikleri katkılardan dolayı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim." diye konuştu.

Trabzon'un Maçka ilçesi sınırları içerisindeki Galyan deresi üzerinde 1998 yılında dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'in katılımı ile temeli atılan ve 4 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanan Atasu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı, aradan geçen yıllara rağmen bitirilememişti.

Yüce Divan'a sevk edilen eski bakanlardan Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın "ihaleye fesat karıştırma" suçlamaları ile yargılandığı barajın, 2012 yılında tamamlanması ön görülüyordu.