PKK'nın bomba koordinatörü yakalandı

İstanbul'daki Halkalı ve Taksim saldırılarında kullanılan bombaları temin edip, gönderdiği belirlenen Hüseyin Aslan, Lice'de yakalandı.

PKK'nın bomba koordinatörü yakalandı
İstanbul Halkalı'da askeri servise yönelik bombalı saldırı ile Taksim'deki intihar eyleminin de aralarında bulunduğu pek çok saldırıyı planlayıp, koordine eden ve patlayıcıları teröristlere ulaştıran PKK'lı terörist Hüseyin Aslan köyünde yakalandı. Teröristin, finans kaynağı olarak uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı belirlendi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı yaptığı istihbarat çalışmasında, Hüseyin Aslan isimli teröristin son dönem ülke genelindeki bombalı eylemlerde rol oynadığını belirledi. Lice kırsalında, bölge sorumlusu olan iki teröristle bağlantılı hareket eden Aslan'ın onlardan aldığı patlayıcı maddeleri büyük kentlerdeki eylemcilere ulaştırdığı tespit edildi. Teröristin, el yapımı patlayıcı düzenekleri de hazırladığı, eylemlerin talimatını verdiği ve eylemleri koordine ettiği belirlendi. Uzun süreli istihbarat çalışmalarının ardından ekipler, 21 Aralık Salı günü saat 05.30'da, Aslan'ın yaşadığı Lice ilçesine bağlı Yamaçlı köyündeki evine operasyon düzenlendi. Şüpheli Aslan, gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, başka bir kişinin adına düzenlenmiş fotoğrafının bulunduğu sahte nüfus cüzdanı, ticari taşıt kullanma belgesi, 7 kartvizit, üzerinde cep telefonu numaraları yazılı bulunan muhtelif dokümanlar ile 23 kilo 750 gram esrar ele geçirildi.

FİNANS KAYNAĞI UYUŞTURUCU

Jandarma yetkilileri, Aslan'ın Türkiye'de son dönemde yaşanan sansasyonel bombalı eylemlerin hemen hepsinde yer aldığını bildirdi. Yamaçlı köyünde yaşayan 33 yaşındaki Aslan'ın evli olduğu, 8 eylemde patlayıcı transferi, düzenekleri ve eylemleri koordine ettiği kaydedildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "Şahsın bölücü terör örgütünün kırsal alan ile metropol iller arasındaki bombalama faaliyetlerini koordine ve sevk aşamasında finansal desteği uyuşturucu madde üzerinden sağladığı ayrıca dikkat çekicidir" ifadelerine yer verildi. Jandarmadaki sorgusunun ardından savcılığa sevk edilen Aslan, tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi.