Tüketiciye yılbaşı uyarısı: Kredi kartlarına yüklenmeyin

Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz, yılbaşında kredi kartı harcamalarının arttığını belirterek, "Kredi kartlarına yüklenmeyin." yapt

Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz, yılbaşında kredi kartı harcamalarının arttığını belirterek, "Kredi kartlarına yüklenmeyin." yaptı.

Yılmaz, bir açıklama yaparak Türkiye'de akti ve kredi kartları faizlerinin çok yüksek olduğuna işaret etti. Yılmaz, "Bir gecelik saltanat gelecek yeni yılın çilesine dönüşmesin. Yeni yıla kartsız ve dertsiz karşılayın." dedi. Umre ziyaretleri, ulaştırma, konaklama gibi paket turlarının Ocak ayıyla birlikte önem kazandığına dikkat çeken Yılmaz, bu paket turlarının sözleşmesini imzalarken iyi okunmasını ve bir nüshasının saklanmasını tavsiye etti. Sözleşmede öngörülen fiyat ve koşulların değiştirilemez olduğunu ifade eden Yılmaz, "Liman ve havaalanına iniş vergileri gibi harç, vergi ve ücretler ile döviz kurlarından kaynaklanan fiyat değişikliklerine bu hüküm uygulanmaz" diyerek tüketicileri uyardı. Paket tur hizmetinin gereği gibi yapılmaması halinde 30 gün içinde seyahat acentesine bildirmek gerektiğini söyleyen Yılmaz, bu bildirim sonucunda vatandaşların haklarının karşılanmaması durumunda Tüketici Mahkemesi'ne başvurabileceğini belirtti.