Siverekliler il olma taleplerini mitingde dile getirecek

Hükümetin Cizre ve Yüksekova'ya il yapma hazırlığından olması Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini de harekete geçirdi. Siverekliler 31 Aralık'ta bu il olma

Hükümetin Cizre ve Yüksekova'ya il yapma hazırlığından olması Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini de harekete geçirdi. Siverekliler 31 Aralık'ta bu il olma taleplerini dile getirmek için miting düzenleyecek.

Hükümetin terör merkezli sokak eylemlerinin en çok yaşandığı Yüksekova ve Cizre ilçelerini il yapma hazırlıklarının olduğu basına yansıması üzerine Siverekliler harekete geçti. Bu akşam saat 19.30'da olağanüstü toplanan Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği, 31 Aralık tarihinde miting yapma kararı aldı. Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği'nden yapılan açıklamada, "Dernek yönetim kurulumuz 31.12.2010 tarihinde saat 13.00'te miting yapma kararı almıştır. Sivereklilerin 84 yıl önce elinden alınan il hakkının iadesi konusunda hükümetin ve kamuoyunun dikkatini çekmek için yapacağımız dev mitingle sesimizi duyuracağız." denildi.

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak da yapılacak olan dev mitinge tam destek verdiklerini açıkladı.