Noel tatili çileye dönüştü

Fransa'nın başkenti Paris'te iptal edilen uçak seferleri 30 bin yolcuyu mağdur etti. Charles de Gaulle Havaalanı Müdürü Patrice Hardel, Avrupa genelin

Fransa'nın başkenti Paris'te iptal edilen uçak seferleri 30 bin yolcuyu mağdur etti. Charles de Gaulle Havaalanı Müdürü Patrice Hardel, Avrupa genelindeki olumsuz hava şartları nedeniyle 400 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

Yolculuğa çıkamayanların evlerine döndüğü, ülkelerine gidemeyenlerin ise otellere yerleştiği Paris'te 200 kadar yolcu ise havaalanında konaklıyor. Hıristiyan kültüründe önemli bir yer tutan Noel'i uyku tulumları içerisinde geçiren yolcular, Noel baba kıyafetli personelin dağıttığı kumanyalarla teselli buluyor.

Ülkenin kuzeyindeki Somme bölgesinde kar nedeniyle yola devam edemeyen bir yolcu trenindeki 40 kişi geceyi trende geçirdi.

Havayolu taşımacılığında Belçika ve Almanya'da da aksamalar yaşanıyor. Brüksel Havalanı'nda mahsur kalan yolcuların imdadına Savunma Bakanlığı kamp çadırlarıyla yetişti.

Buzlanma ve kar nedeniyle Noel tatilinde karayoluyla seyahati tercih edenler için de tatil çileye dönüştü. Belçika'nın başkenti Brüksel'de taksi ve otobüsler yola çıkamadı. Yolların kapalı olması nedeniyle demiryolu işçileri işlerine gidemeyince, seferlerde ciddi aksamalar yaşandı.

Almanya'da devam eden kar yağışı Hanover ve Berlin kentleri arasındaki demiryolunu ulaşıma kapattı. Belçika sınırındaki Aachen kentinde çatıda biriken kar nedeniyle iki yüzme havuzunun çatısı çöktü. Olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Danimarka'nın Bornholm adasında mahsur kalan yüzlerce turist geceyi kışlada ya da feribotta geçirdi.

İngiltere'de ise hava taşımacılığı büyük ölçüde normale dönse de tren seferlerinde aksamalar devam ediyor.