'Japon Bahçeleri Sanatı' Söyleşisi

Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, bu yılın Türkiye'de Japon yılı olarak geçmesi sebebiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Doç

'Japon Bahçeleri Sanatı' Söyleşisi
Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, bu yılın Türkiye'de Japon yılı olarak geçmesi sebebiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Doç. Dr. Mustafa Var tarafından 'Japonya ve Japon Bahçe Sanatı' konulu bir söyleşi yapıldı.
Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide, açılış konuşmasını Peyzaj Mimarları Odası Kayseri Temsilcisi Başak Güleser yaptı. Peyzaj Mimarları Odası olarak, amaçlarının insanlara daha kaliteli mekanlar kurmak olduğunu ifade eden Güleser, Büyükşehir Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ardından Doç. Dr. Mustafa Var, slayt eşliğinde bir söyleşi gerçekleştirdi.
Japonya'nın nüfusu, iklimi, coğrafi ve fiziki koşulları hakkında bilgiler veren Var, bütün bu etmenlerin Japon bahçe sanatını etkilediğini belirtti.
Japonya'da modern yapıların yanında, geleneksel mimarinin de yer aldığının altını çizen Var, "Japon bahçe sanatını anlamadan bu bahçeleri gezerseniz, bahçeler size çok yavan gelebilir. Japon bahçeleri ilkbaharla birlikte renklenmeye başlıyor. İlk kiraz çiçeği açıyor ve o zaman Japonya sanki yeniden doğuyor. Bu bahçeler doğayla özdeş, insan elinin değdiği anlaşılmıyor. Çok nemli bir bölge olduğu için yosun bahçeleri de çok sık karşımıza çıkıyor" şeklinde konuştu.
Söyleşi sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, günün anısına Var'a plaket takdim etti.
'Japonya ve Japon Bahçe Sanatı' konulu söyleşi kapsamında Büyükşehir Belediyesi giriş salonunda bir fotoğraf sergisi de açıldı.