HSYK üyesi Aydın: Midyat, yarin sevgiliye kavuşması gibi bir şey

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Türkiye Adalet Akademisi işbirliğiyle düzenlenen 'Yargıda Analiz Durumu' konulu toplantıya katılmak üzer

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Türkiye Adalet Akademisi işbirliğiyle düzenlenen 'Yargıda Analiz Durumu' konulu toplantıya katılmak üzere gelen HSYK üyesi İsmail Aydın'ın hakim olarak ilk görev yerinin Mardin'in Midyat ilçesi olduğu öğrenildi.

Hakim sıfatıyla ilk görev yerine HSYK üyesi olarak gelen Aydın, "Midyat, yarin sevgiliye kavuşması gibi bir şey" dedi. 1992-1994 yıllarında Midyat Adliyesi'ne hakim olarak atanan HSYK üyesi Hakim İsmail Aydın, HSYK ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğiyle yapılan toplantının Midyat'ta gerçekleşeceğini duyduğunda çok mutlu olduğunu ve heyecanla geldiğini aktardı.

Farklı kültürler bir arada kardeşçe ve huzurlu bir şekilde yaşadığından dolayı tarihi kenti çok beğendiğini vurgulayan HSYK üyesi İsmail Aydın, ilçeye geldiğinde ilk adliyeyi ziyaret etmiş. Görev yaptığı yıllarda Midyatlıların büyük sevgisini kazana Aydın, ilçeye geldikten sonra aile ziyareti gerçekleştirdi. Aydın, "Midyat, yarin sevgiliye kavuşması gibi bir şey. Güzel bir nostalji oldu." diye konuştu.