CHP'nin a takımı belirleniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi 2011 seçimlerine taşıyacak yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıklayacak. Kılıçdaroğlu toplantı öncesi açıklamalar da bulundu.

CHP'nin a takımı belirleniyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:'' Parti Meclisimizde bugün genel başkan yardımcılığının olmasını istiyorum bir insan kaynakları başkanı birde sendikalar iş veren sendikaları genel başkan yardımcısına bağlı olsun diye parti meclisine götürerek yetki isteyeceğim bu yetkiyi aldıktan sonra Parti Meclisi'ni açıklayacağım.

ÜNİVERSİTELER ÖZGÜRLÜK YERLERİDİR


Yöneticinin gençlere töleransla davranmaması onların anma etkinliğine engel olması üniversiteye yakışmaz ünversiteler özgürlük mekanlarıdır özgürlüğün olmadığı yerde bilim olmaz insanlık gelişmez üniversiteler bunlara katkı sağlamıştır bunların özünde üniversiteler vardır bir rektörün siz susun ben sizin yerinize düşünürüm demesi oranın ünversite olmadığını o rektöründe rektör olmadığını gösterir.

RESMİ DİLİMİZ TÜRKÇEDİR


Bizim bir bayrağımız var şehitlerin kanı ile sulanmış bu bayrak ulusun bayrağı bu ulusun her parçası bu bayrağın sahibidir farklı bir bayrak tartışması yapılması bile bizim gururumuzu kırıyor dil konusuna gelince dilimiz Türkçe'dir resmi dilimiz Türkçe'dir resmi dilimizin yanına başka bir dil örneği koymak ülkeyi böler Belçika örneği bunu ortaya koyuyor bu tablo önümüzde dururken farklı bir dilin Türkçe'nin alternatifiymiş gibi koymak olmuyor. Başbakan'ın bunda sessiz kalmasını da anlamıyoruz ülkeyi pazarlamakla yetkili olan bir Başbakan'ın buna ses çıkarmaması da bir kaygıyı gündeme getiriyor.''Diyerek ilk MYK Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.