İzmir hak ettiği yerde mi?

Beyaz TV'de yayınlanan, moderatörlüğünü Latif Şimşek'in yaptığı 'Dinamit' adlı programda Hüseyin Çelik'in İzmir hakkındaki açıklamaları ve açıklamaya gelen tepkiler gündeme geldi.

Hüseyin Çelik’in İzmir hakkında söylediklerinin doğru olduğun ifade eden Rasim Ozan Kütahyalı, İzmir’in gelişemediğini, emekli şehri olduğunu, çölleştiğini ifade etti. Programa telefonla bağlanan Bakan Çelik “Ben İzmir’i nur topu gibi bir çocuk, tabi güzellikleri olan bir şehir olarak anlattım” dedi. İzmir’in bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik “Oradaki evlerin yarısından falzlası gecekondu. Türkiye’nin üçüncü büyük kenti hakkettiği bir yönetime sahip değil” diye konuştu Oktay Vural’ın İzmir’e hakaret ettiği yönündeki sözlerini ciddiye almayan Çelik “ İzmir’e hakaret etmek bir yana bütün güzelliklerden bahsettikten sonra bu yönetime layık olamadığını dile getirdim” dedi.

İZMİR'E YAPILAN YATIRIMLAR


İzmirli iş admalarının kendilerine gelip yardım istediklerini dile getiren Bakan, şehre yapılan yatırımları şöyle anlattı:

Trilyonlarca yatırım yapılıp İzmir’in çevre yolları bitirilmiştir. 2’inci talep Adnan Menderes Havalanı’ndaki terminal binası görmüştünüz değil mi? Özellikle dış hatlar terminali, oraya muhteşem ve son derece modern bir terminal yapıldı buda ortadan kalktı. Doğalgaz yoktu İzmir’de doğalgaz, Ak Parti hükümeti doğalgazı da getirdi İzmir’e. Peki başka ne istedi İzmirliler; ‘Beyadağı barajının bitirilmesi gerekiyor’ dendi, Beydağı Barajı’da bitirildi. Diğer talep de İzmir limanın özelleştirilmesi gerekir dendi. İzmir limanı da özelleştirldi dakat mahkemeye intikal etti. 30 ay sonra mahkeme kararını verdi süreç hükümetimiz tarafından ele alındı.

"BAŞBAKAN'IN AĞZINDAN İZMİR İÇİN BÖYLE BİR İFADE ÇIKMAMIŞTIR"


CHP’li Ahmet Ersin’in “Maalesef Gavur İzmir tanımıyla başlayıp bugüne kadar devam eden bir dışlanmışlık var” diyerek Çelik’in açıklamalarına karşı yapılan eleştirileri hatırlatan Latif Şimşek Bakan’ın bu konuyla ilgili fikirlerini dile getirmesi istedi.

‘Gavur İzmir’ söylemlerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Hüseyin Çelik “Sayın Başbakan’ın İmzir’e gavur İzmir dediğini iddia etmek kuyruklu bir yalan söylemektir. Başbakan hiçbir zaman hiçbir yerde hiçbir zeminde İzmir için bu tabiri kullanmamıştır. İzmir için şu veya bu yakıştırmalar yapılıyor ama İzmir bu değildir demiştir Sayın Başbakan” diye konuştu. Bu söylemle ‘Gavur İzmir’ söyleminin bir ilişkisinin olmadığını ifade eden Hüseyin Çelik “Hiçbir zaman Başbakan’ın ağzından İzmir için böyle bir ifade çıkmamıştır. Bunu söyleyenleri ispata davet ediyorum” dedi.