Ko-mek Sayesinde İş Sahibi Oldular

Geçtiğimiz dönem Ko-Mek'te Türk Mutfağı kursuna katılan kadınlar kurs bittikten sonra faaliyete geçirdikleri Çerkes Mutfağı'nda Ko-Mek yöneticilerini ağıladı.

Ko-mek Sayesinde İş Sahibi Oldular
Kartepe ilçesi Uzuntarla'da Çerkes kültürünü yaşayan ve yaşatmak isteyen bayanlar bir araya gelerek emeklerini ve becerilerini birleştirdi. Bayanlar kursta öğrendiklerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, KO-MEK Genel Koordinatör Yardımcıları ve KO-MEK Kurs Merkezi yöneticileri, eski KO-MEK kursiyerleri tarafından oluşturulan, Uzuntarla Merkez mahallesindeki Çerkes mutfağında herkese gösterdi. Bütün köy halkının desteği ile imece usulü yapılan çalışma ile oluşturulan mutfak ve fırın misafirlerin beğenisine sunuldu.
Oluşturulan Çerkes Mutfağı hakkında bilgi veren Mesude Çetinbaş, şunları söyledi, "Bizler KO-MEK sayesinde bir araya geldik. Çok farklı kültürlere ait yemek çeşitlerini öğrendik. Uzuntarla kuruluşu itibariyle Kafkasya göçmeni Çerkeslerin kurduğu bir köydür. Zamanla Çerkes kültürü ile birlikte yemek kültürünün de yok olmaya başladığını gördük. İşe buradan başladık. İçinde bulunduğumuz yer metruk ve kullanılmayan bir bina idi. El birliği ile burayı gördüğünüz hale getirdik."dedi.