Has Parti Seçim Çalışmalarına Bursa'dan Başladı

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de istikrar değil, göz boyama olduğunu ileri sürdü.

Kurtulmuş, seçim çalışmalarını Bursa'dan başlattı. Ulucami'de cuma namazını kılan Kurtulmuş, Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti. Daha sonra Fomara'daki Has Parti Bursa il binasını açan Kurtulmuş, Türkiye'de istikrar olmadığını, olumlu gibi gösterilen tablonun göz boyama olduğunu ileri sürdü.
Cuma namazı çıkışında vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Kurtulmuş'un önünü kesen temizlik işçisi Gülbeyi Doğan, Has Parti'ye olmak istediğini söyledi. Doğan, ayak üstü partiye üye olarak kabul edildi.
Kapalı Çarşı esnafını ziyareti sırasında esnaf tarafından kendisine ikram edilen baklavayı yiyen Genel Başkan Kurtulmuş ,''Başkalarına dondurma yediriyorlar, bize baklava'' dedi.
Bir saat mağazasının kurdelesini de kesen Kurtulmuş'a, işletme sahibi, üzerinde Has Parti logosu olan bir saat hediye etti.
Daha sonra Fomara Meydanı'nda bulunan Has Parti il binasının açılışına katılan Kurtulmuş, davul zurna ve kılıç kalkan ekipleri tarafından karşılandı.
Kurtulmuş, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne alternatifi olmadığından dolayı oy verildiği yönündeki yorumlar üzerine, iktidarın tek alternatifi olduklarını vurguladı. Kurtulmuş, milletin teveccühünün de bu yönde olduğunu kaydetti. İktidara geldiklerinde özellikle üç şey yapmayacaklarını anlatan Kurtulmuş, ''Firavunlaşmaktan, baskı ve zulüm yapmaktan, Karunlaşmaktan, kamu malıyla zenginleşmekten, Firavun gibi olanlara da yanlış fetva vererek dini alet etmekten uzak olacağız. Biz bu hataları yapmayacağız''
dedi.
Konuşmasında hükümeti eleştiren Kurtulmuş, Türkiye'nin 100 ülkeden tarım ürünü ithal ettiğini ve çiftçinin durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ileri sürdü. Kurtulmuş, Türkiye'de ekonominin gösterildiği gibi iyi olmadığını iddia ederek, 2001'den bu yana 2.3 milyon esnafın kepenk kapattığını söyledi. Gayri safi milli hasılanın (GSMH) artmış göründüğünü ancak bunun bir aldatmacadan başka bir şey olmadığını savunan Kurtulmuş, "8 yılda cebindeki parası artan varsa çıkıp söylesin, ben mikrofonu
bırakıp gideyim. Hiç kimse, 'Cebimdeki param arttı' diyemez'' şeklinde konuştu.
Halkı bir oy makinesi gibi görmediklerini belirten Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Bundan sonra, siyasi iktidarın merkezini inşa etmek gibi bir görevimiz var. Halkın merkezinin siyasi iktidarın merkezi olması için iktidara geliyoruz. Oynanan oyuncuları değil, oyunun tamamını değiştireceğiz. Milletin sesini siyasete taşıyoruz. Siyasi sistemin her ne kadar halkın oylarına dayalı bir yönetim biçimi olduğu söylense de aslında oligarşik bürokrasidir. Bürokratik oligarşi değişmelidir. Seçim sistemi hala 12
Eylül'ün getirdiği sistemdir."
Kurtulmuş, füze kalkanı konusunun kapalı kapılar ardında konuşulduğunu belirterek, "Biz Meclis'te olsaydık yeri göğü inletirdik. Parlamentoyu ayağa kaldırırdık. O kararın çıkmasını engellerdik" dedi.
27 Nisan Muhtırası'nın AK Parti'nin ekmeğine yağ sürdüğünü, vatandaşın hükümeti mağdur gibi görünce oyunu verdiğini kaydeden Kurtulmuş, "Vatandaş, en iyi askeri yönetim yerine en kötü hükümeti tercih ediyor. Ne din elden gidiyor ne laiklik elden gidiyor. Bu oyunlara gelmeyin" şeklinde konuştu.