Gesi'ye 2 Bin 400 Ağaç Dikildi

Melikgazi Belediyesi "Daha Yeşil Bir Kayseri İçin Ağaç Dikelim" sloganı ile Gesi Kayabağ Mahallesinde vatandaşlarında katılımı ile 400 adet yapraklı fidan ve çam fidanı dikti.

Gesi'ye 2 Bin 400 Ağaç Dikildi
Kayabağ Mahallesi Gölet çevresinde gerçekleştirilen ağaç dikiminde 200 adet 2 metreden büyük yapraklı fidan ve 200 adette 1 metreden büyük çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Melikgazi Belediyesi olarak 2010 yılında 17 ayrı yerde ağaç dikim çalışması yapıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç" daha yeşil bir Kayseri, Daha yeşil bir Melikgazi oluşturulması içi toplam 9 bin adet 1 metreden büyük iğneli fidan,12 bin adet 2 metreden büyük yapraklı fidan olmak üzere 21 bin adet fidan 205 dekar alana dikildiğini, her vatandaşın dikili bir ağacı olması içinde bu çalışmanın vatandaşların da katılım ile geniş kitlelere yayındığını kaydetti.
Gesi Kayabağ Mahallesindeki ağaçlandırma çalışmalarını koordine eden Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Türkmen" Gesi bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda ve hava şartlarının güzel olmasını fırsat bilerek ağaç dikim çalışmasını gerçekleştirdik.400 adet ağaç dikiminin yanı sıra,2.bin adet de meşe tohumunu toprakla buluşturduk."dedi.
Gesi Kayabağ Muhtarı Necmettin Temurlenk" Ağaç dikimi için muhtarlar toplantısında müracaatta bulunmuştum. Çok kısa bir süre içerisinde değerlendirilerek isteğimin yerine getirilmesinden dolayı çok mutluyum.Mahalle sakinlerimiz adına Başkanımız Memduh Büyükkılıç'a teşekkür ediyorum.dedi
Ağaç dikimine katılan vatandaşlarda yapılan bu çalışmanın bozkır ve yeşili az olan bu bölgede çok anlamlı olduğunu,Kayabağ mahallesinin daha yeşil olması için herkesin seferber olmasını gerektiğini söylediler.