Çifteler'de 2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı

Eskişehir'in Çifteler ilçesi İşadamları Derneği ve Özel FEM Dershanesi, Muharrem ayı nedeniyle yaklaşık 2 bin 500 kişiye aşure dağıttı. İlçenin en i

Eskişehir'in Çifteler ilçesi İşadamları Derneği ve Özel FEM Dershanesi, Muharrem ayı nedeniyle yaklaşık 2 bin 500 kişiye aşure dağıttı. İlçenin en işlek pazar yeri ile ilçe merkezinde yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bazı işadamları ve dershane öğretmenleri de, dükkan dükkan gezerek vatandaşlara aşure ikram etti.

Soğuk havada alışveriş için çarşıya çıkan vatandaşlar, dağıtılan aşurelerle içlerini ısıttı. Çifteler İşadamları Derneği Başkanı Kamil Bayraktar, amaçlarının Muharrem ayı ve Aşure Gününün hatırlanmasını sağlamak ve bu güzel geleneği yaşatmak olduğunu söyledi. "Aşure berekettir, birliktir ve beraberliktir." diyen Yılmaz, şöyle dedi: "İnşallah bugün vesilesiyle insanlarımız sıkıntı ve darlıklarından kurtulur. Daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olurlar.Türkiye'nin ilk demokrasi mitinginin yapıldığı ilçedeki birlik ve beraberliği daha da geliştirmek ve insanlar arasındaki hoşgörüyü artırmak." diye konuştu.

Aşureden tadan vatandaşlar ise Çifteler FEM Dershanesi ve İşadamları Derneği üyelerine teşekkür ettiler.