Chili pepper Google özel logosu için tıklayınız

Chili pepper Biber Google özel logosu için tıklayınız. İşte Chili pepper logosu. Chili pepper için tıklayınız. Chili pepper foto galerisi ve Chili pepper hakkında bilgiler burada!

Chili pepper Google özel logosu için tıklayınız
Chili pepper Google'un özel Doodle çalışmasında yer aldı. Chili pepper logosu neyi çağrıştırıyor? Chili pepper logosu ve bilinmeyenler. 2011 için Google yeni doodle çalışmalarını gösterime sundu. Bunlardan biride "Chili pepper " logosu oldu. Chili pepper nedemek? Chili pepper anlamı nedir? Google Chili pepper logosu ile ne anlatmak istedi?

Özel günlerin anlam ve önemine göre sayfa düzenleri yapan google yeni yılı unutmadı... Dünyanın en çok "tıklanan" açılış sayfası Google dünyanın dört bir yanından kültürleri buluşturdu. Hristiyanların Noel babası ve gelenekleri, Müslüman ülkelerin fasıl ekibi, Nepal'in yeni yıl şarkıları, Şili'nin biberi, Venedik'in gondolları, Kızıl Meydan'ın kiliseleri ve Hintli dansçılarla birlikte resmedildi. Google, medeniyetlerin çatıştırılmaya çalıştığı dünyaya oldukça anlamlı bir yeni yıl mesajı vermiş oldu. Google geçtiğimiz günlerde logosunu değiştirerek Mehmet Akif Ersoy'un doğum gününü kutlamıştı. Google Doodle bu sefer çok aktif bir logo ile karşımızda. Bir kez daha değişen Google Doodle, yılbaşı tatili için bize kartpostal önerileri sunuyor. Yaklaşık 17 resmi barındıran logo adeta çözülmesi gereken bir sır, aşılması gereken bir labirent gibi. Beyazgazete bu labirenti aştı.

Chili pepper logosu Google'un yeni doodle'u oldu. Chili pepper logosunun anlamı nedir? Chili pepper logosu ile ilgili video ve resimleri sizler için derledik. Chili pepper logosu için tıklayınız


Chili pepper logosu Google'un yeni doodle'u oldu. Chili pepper logosunun anlamı nedir? Chili pepper logosu ile ilgili video ve resimleri sizler için derledik. Chili pepper logosu için tıklayınız.

Dünya’da çoğu bilgisayar kullanıcısının ana sayfası olan Google bir ilk imza attı. Google anlamlı günlerde Logosunu değiştirdi ve 17 farklı ülkenin farklı logolarını koyarak muhteşem bir görsel şölen hazırladı…

Google 2010 Christmas tatili için sıra dışı bir logo yayınladı. Dünyanın dört bir yanından özel karelerin yer aldığı logo, bugüne kadarki en iyi Google Doddle’larından biri!St. Basil's Cathedral- Aziz Basil Katedrali, Buche de Noel – Kütük pasta, Acropolis- Atina’da yukarıda kalan şehir, Pierogi- Piegori yemeği (Noel yemeği), Great Wall of China- Çin Seddi, Mt. Fuji- Fuji dağı, Indian dance styles- Hindistan dans stilleri,Sahara desert- Sahra Çölü, Chili pepper- Biber, Oud- Ud, Sydney Harbour- Sidney Harbour Limanı, Nepal- Nepal, Venice gondolas- Venedik gondolu, Chilean vineyards- Şili bağları, African kanga- Afrika elbisesi, Up on the housetop- Noel şarkısı, Henna lamp- Kına lambalar.

Google'ın, Temmuz ayında hazırlıklarının başladığını belirttiği logo için 5'i "doodle" tasarımcısı olmak üzere 250 kişilik bir ekibin çalıştığını ifade etmiş. Logoda dünyanın dört bir yanından 17 kare yer alıyor.

Google’ın koyduğu 17 farklı kartpostal’a tıklandığı zaman farklı ülkelerin yılbaşı özel logoları çıkıyor ve o ülke’ye ait özel bilgiler çıkıyor. Türkiye bu 17 ülkenin arasına girmesi Google’ın büyük jesti olarak görülüyor. Türkiye Oud (Ud) eski adıyla kopuz ile Google logolarına dahil olduğu görülüyor. 17 Farklı ülkenin yer aldığı Google (Doodle) logolarına her ne ararsanız var. Özellikle sayabileceğimiz Atina’dan Afrika’ya bir çok ülkenin yöresel, kentsel özellikleri bir arada verilmesi takdire edilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Google 23 Aralık tarihinde koyduğu bu 17 adet ülkenin farklı özellikleri olan logoları ise ne zaman kaldıracağı henüz bilinmiyor…

İŞTE GOOGLE DOODLE KARTPOSTALLARI

St. Basil's Cathedral- Aziz Basil Katedrali
Buche de Noel – Kütük pasta
Acropolis- Atina’da yukarıda kalan şehir
Pierogi- Piegori yemeği (Noel yemeği)
Great Wall of China- Çin Seddi
Mt. Fuji- Fuji dağı
Indian dance styles- Hindistan dans stilleri
Sahara desert- Sahra Çölü
Chili pepper- Biber
Oud- Ud
Sydney Harbour- Sidney Harbour Limanı
Nepal- Nepal
Venice gondolas- Venedik gondolu
Chilean vineyards- Şili bağları
African kanga- Afrika elbisesi
Up on the housetop- Noel şarkısı
Henna lamp- Kına lambalar


Chili pepper- Biber hakkında bilgiler

Sivri biber, sulak yerde yetişdiği zaman tatlı olsa da genellikle acıdır. Taze iken yeşildir. Fazla olgunlaşırsa veya güneşte kurutulursa kızarır. Çarleston biber, sivri biberden daha kalın, daha etlidir genellikle tatlıdır. Domates biberi, domatese benzer, yayvan yapılıdır. Rengi kırmızıdır, ama acı değildir. Dolmalık biber, yeşil ve sarı cinsleri vardır. Dolmalık biber de fazla olgunlaşınca veya güneşte kurutulunca kızarır. Türkiye'de, Avrupa'da Paprika] diye anılan cins biber ise taze iken bile kırmızıdır ve genellikle çok acıdır. Macarların ünlü [[gulaş] ve benzeri yemeklerinde kullandıkları biber budur. Bütün biberler kurutulup kırmızı bir renk aldıktan sonra toz durumuna getirilir, buna "kırmızı biber" adı verilir ve "çok acı", "acı", "az acı" ve "tatlı" olarak ayrı ayrı satılır. Kırmızı renkli domates biberinden "biber salçası" yapılır. Biber salçası Anadolu'da çok kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde güneşte kızarmış tatlı biberlerden de biber salçası yapılmaktadır. Bu arada en çok A vitamini bulunmaktadır.


Biberlerin acılık miktarını ölçmek için Scoville ölçeği kullanılır.
Kafasına sepet geçirmiş köpek figürü Aztek tapınaklarının bir çoğunda rastlanan ve kabul görmüş genel bir kanıya göre bir yarı-tanrıyı temsil eden bir figürdür. Eski Aztek dilinde "beiberaxql" olarak geçmektedir ve aslen "yüzünü gizleyen tanrı" anlamındadır. Aztek hiyerogliflerinin yeni yeni çözülmeye başlandığı yıllarda yanlışlıkla "biber" olarak okunmuş ve günümuze de bu adla kalmıştır. Efsaneye göre, tanrı Quetzalcouatl ile kraliçe Axayacati'nin birleşmesinden doğmuştur. Görevi, o meşhur insan kurban etme törenlerinde, kurbanın ruhunu ölüler ülkesi Tenochtitlan'a götürmek ve orada, onu olümden sonra bekleyen yazgıyı açıklamaktı. Fransız arkeolog ve Aztek tarihçisi Matilde Lacroix, "dieux et deesses a l'epoque des azteques" adlı kitabında bu konuya değinmiş, ve biber'in başındaki sepetin simgesel işlevini açıklamıştır. Buna göre, tanrılara adak sunma törenlerinde genellikle kullanılan bir eşya olarak sepet bolluk ve bereketi simgelemekte, böylelikle de yolculuk sırasinda kurbanın ruhunun rahat etmesini sağlamaktadir. Bir başka iddiaya gore ise, ölüler ülkesinin kapısı Teotihuacan'da biber başındaki sepeti çıkaracak ve ruh kendi yazgısıyla yüzleşecektir.

Yeşil biber A Vitamini yönünden oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan kapsaisin (capsaicin) maddesinin oranına göre meydana gelen acılık iştahı arttırıcı vasfı ile birlikte sindirim sistemine bir çeşit dezenfekte edici madde olarak etki eder.