'Ben Hızır'ım' Dedi, Altınları Aldı

Kayseri'de bir eve girerek kendini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıtan şahıs, yeni evli kadının altınlarını alarak kaçmaya çalışırken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Selçuklu Mahallesi Geçgel Sokak'ta ikamet eden 3 aylık evli Aysun D., temizlik yaptığı sırada evine giren şahsı görünce korkuya kapıldı. İsminin Tanju A. olduğu öğrenilen kişi, Aysun D.'ye, "Ben Hızıraleyhisselam'ım. Kolunda bulunan bileziklerden bir tanesini doğacak olan çocuğun için kurban olarak yetimlere vereceğim" diyerek zorla bir altın bilezik ile sandığın üzerinde bulunan çeyrek altını aldı. Korkuyla ne yapacağını bilemeyen Aysun D., evde uyuyan kayınbiraderi Yavuz D.'yi
uyandırdı ve altınlarının zorla alındığını söyledi. Hemen dışarı çıkarak Tanju D.'yi yakalayan Yavuz D., şahsı olay yerine çağırdığı polis ekiplerine teslim etti. Şahıs, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yaşadıklarını anlatan Yavuz D., "Şahsı yakaladığımda, yengemin altınları doğacak çocuğu için yetimlere bağışlanmak üzere kendisine verdiğini iddia etti. Ben de hemen polisi çağırarak şahsı teslim ettim" dedi.
Psikolojisi bozulan Aysun D.'nin iş gereği il dışında olan eşi Onur D. de olayı duyar duymaz Kayseri'ye geldi.
Aynı sokakta oturan Fadime Albayrak ise, eşinin aynı gün evin kapısına gelerek cevşen satmaya çalışan Tanju D.'yi kovduğunu söyledi.