Basiad'dan Genç İstihdama Destek

Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD), "Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında sunduğu "Bilgisayarlı Muhasebe ve Bilgisayar İşletmenliği Mesleki Eğitim Projesi" kabul edildi

Basiad'dan Genç İstihdama Destek
Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD), "Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında sunduğu "Bilgisayarlı Muhasebe ve Bilgisayar İşletmenliği Mesleki Eğitim Projesi" kabul edildi.
BASİAD Başkanı Ahmet Aydın, Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sundukları projenin kabul edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. BASİAD olarak "Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında sunulan "Bilgisayarlı Muhasebe ve Bilgisayar İşletmenliği Mesleki Eğitim Projesi"nin kabul edilerek Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile sözleşme imzalandığını açıklayan Aydın, "12 ay sürecek olan projenin toplam bütçesi 280 bin 473 euro olup, bu tutarın 28 bin 47 euroluk kısmı BASİAD'ın eş finansman katkısıdır" dedi.
BASİAD tarafından yürütülen projenin genel hedefinin, "Bafra'da, gençlerin işgücüne katılımlarının ve istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına, gençlere yönelik etkili aktif işgücü piyasası tedbirleri geliştirme ve uygulama kapasitesinin gelişmesine katkı sağlamaktır" diyen Aydın, "Söz konusu projenin amacı 32 gence bilgisayarlı muhasebe alanında, 32 gence de bilgisayar işletmenliği alanında toplam 300'er saat teorik, 320'şer saat de staj eğitimi sağlanarak mesleki bilgi/beceri eksikliğinin aşılmasını desteklemek, istihdam edilebilirliğini artırmak ve kursiyerlerin en az yüzde 50'sinin istihdamını sağlamaktır" şeklinde konuştu.
Hedeflerinin 64 işsiz genci meslek sahibi yapmak en az yarısını da istihdam etmek olduğunu belirten Aydın, "Proje ile 64 işsiz gence 4 ay boyunca meslek eğitim vererek, gençlerin bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar işletmenliği alanında meslek sahibi olmasını ve kurslardan başarıyla mezun olanların en az yüzde 50'sinin istihdam edilmesini hedeflemekteyiz. Kursiyerlere ayda 160 euro cep harçlığı verilecek. Eğitimler ücretsiz olup kursiyerlere derse geldikleri sürece günlük 8 euro olmak üzere ayda 160 euro cep harçlığı verilecek ve ferdi kaza sigortaları da yapılacaktır" şeklinde konuştu.
Kimlerin başvurabileceği konusunda da Ahmet Aydın şu bilgileri verdi: "Kurslara başvuracakların Bafra'da ikamet etmesi, 15 - 29 yaş aralığında, en az lise mezunu, bilgisayar kullanma becerisine sahip, İŞKUR'a kayıtlı olması gerekmektedir. Son 2 yıl içinde İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılanlar projeye başvuruda bulunamazlar."
Başvuru sahibi Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından yürütülen projenin ortakları ise; Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF) ve Bafra Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olduğu belirtildi.