Aydın'da 'Yevmiyeci' Tartışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ekim'de açılan Adnan Menderes Çine Barajı'nın açılışına katılanlara TBMM'de yaptığı konuşmada 'yevmiyeciler' benzetmesinde bulunan CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay'ın açıklamaları tartışmalara neden oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ekim'de açılan Adnan Menderes Çine Barajı'nın açılışına katılanlara TBMM'de yaptığı konuşmada 'yevmiyeciler' benzetmesinde bulunan CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay'ın açıklamaları tartışmalara neden oldu. Atay'ın bu konuşmasının Aydınlılara hakaret olduğunu ileri süren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 'Aydın halkından özür dilemelidir' derken, Fatih Atay iddialarını yineledi.
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Ak partili Erdem'in açıklamasından sonra yaptığı açıklamasında Başbakan'ın Aydın'daki referandum mitingi nedeniyle Aydın teşkilatına kızdığını ve bu nedenle 10.10. 2010 tarihindeki baraj açılışına insan toplandığını öne sürdü. Baraj açılışına katılanların çoğunluğunun isteyerek oraya gelmediğini iddia eden Atay, "Oraya yevmiyeyle adam topladılar. Köylerden ücretsiz araçlar kaldırıldı. Ben bunları kızmıyorum. Benim kızdığım bu siyaset anlayışıdır. Ayrıca Sayın Mehmet Erdem'i de anlıyorum. Çünkü kendileri 2009 yerel seçimlerde ve referandum oylamasında Aydın'da büyük bir hezimete uğramışlardır. Ama bilmelidirler ki bu telaşları onları oy kazandırmayacaktır. Saldırganlıkları oy toplama telaşındandır" diye konuştu.
'YEVMİYECİ' İBARESİ ABARTILI OLMUŞ'
Tartışmayı değerlendiren MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ise baraj açılışına katılanlara 'yevmiyeci' denmesinin abartılı olduğunu fakat açılışa gidenlerin büyük çoğunluğunun ücretsiz kaldırılan araçlarla açılışa geldiğini dikkat çekti. Barajın yapılmasında emeği geçen AK Parti hükümetine teşekkür eden Recep Taner, Çine ve İkizdere Barajlarının tamamlanmadığını, bu barajların ancak HES inşaatı, sulama kanalları ve içme suyu projelerinin hayata geçmesiyle tamamlanacağını belirtti.