Sertab Erener Stockholm'da Konser Verdi

Ünlü sanatçı Sertab Erener, İsveç'in başkenti Stockholm'de konser verdi

Ünlü sanatçı Sertab Erener, İsveç'in başkenti Stockholm'de konser verdi. Erener, şarkılarıyla iki saate yakın sahnede kaldı. Stockholm'de havanın - 21 derecelere düşmesine rağmen Stockholm'de yaşayan vatandaşlarımız Sertab Erener'i yalnız bırakmadı. Konseri İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve eşi, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk ve İsveç Türk Federasyonu Başkanı Ahmet Önal da izlediler. Konserden sonra Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve eşi, Büyükelçi Korutürk başarılı
konser için Sertab Erener'i kutladı.
Bakan Bildt, Sertab Erener'i Eurovizyon'da izlediğini çok başarılı bulduğunu ve çok iyi bir solist olduğunu söyledi.
Konserden sonra bir basın toplantısı yapan Sertab Erener, hayranlarıyla resim çektirdi. Erener, İsveç'ten Eurovizyon'da tam 12 puan aldığını belirterek "İsveç'te ilk defa konser veriyorum. Ayrıca, müzisyen arkadaşlarım bu kadar mükemmel bir ses düzeni olan bir salonda ilk defa çalıştıklarını söylediler. Her şey çok güzeldi. Seyirci harikaydı" dedi.
Bir gazeteci, İsveç Dışişleri Bakanı'nın konserine gelmesinden dolayı neler hissettiğini sordu. Sertab Erener de şöyle karşılık verdi: "Carl Bildt'i resimlerinden tanıyorum. Çok kibar, adeta bizden biri gibiydi. İki saat Türkçe şarkılar söylememe rağmen hayranlıkla dinledi. Beni alkışlaması çok hoşuma gitti. Hele altı yaşındaki oğlu Gustaf ön sırada benim gibi dans ediyordu."
Kürt ve etnik gurupların Ebru Gündeş'e tepkisi yüzünden konseri iptal olmuştu. İptal olan Ebru Gündeş konserinin düzenlenmesi beklenen müzikholde Sertab Erener sahne aldı.
(MA-HO-Y)