Sarıkamış Harekatı Anlatıldı

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından '6. Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı' öncesi Erzurum'da panel düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı Anlatıldı
ETSO toplantı salonunda düzenlenen panele Türkiye İzcilik Federasyon Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ve çok sayıda davetli katıldı.
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan'ın Başkanlığını yaptığı panelde Kafkas Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk Ural ve Yrd. Doç. Dr. Nebahat Arslan Sarıkamış Hareketiyle ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Diğer panelist Türkiye İzcilik Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Nuri Karslı ise katılımcılara izci kampları hakkında bilgi verdi.
Şehitleri anma etkinliği için çeşitli illerden Erzurum'a gelen izcilerinde takip ettiği panelde Sarıkamış Harekatı tüm boyutlarıyla anlatıldı.
Kafkas Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk Ural, Birinci Dünya Savaşı'nın başında cephede yaşananlar dikkate alındığında Sarıkamış Harekatı hatalar zincirinin son noktasını teşkil ettiğini belirterek, "Seferberlikle başlayan hatalar, Köprüköy ve Azap muhabereleriyle devam etmiş ve nihayet Enver Paşa'nın sevk ve idareyi üstlenmesiyle doruk noktasına ulaşmıştır. Başka bir ifade ile büyük ideallerle gerçekler arasında sıkışan Türk ordusu, kurmay heyetinden Genelkurmay'a uzanan yelpazede yanlış karar ve uygulamaların kurbanı olmuştur" diye konuştu.