Inter'de Benitez'in yerine Leonardo

İtalyan medyası, Inter Milan'da teknik direktörlüğe Rafael Benitez'in yerine Milan'ın eski çalıştırıcısı Leonardo'nun getirileceğini iddia etti.

İtalyan medyası, Inter Milan'da teknik direktörlüğe Rafael Benitez'in yerine Milan'ın eski çalıştırıcısı Leonardo'nun getirileceğini iddia etti. La Gazzetta dello Sport, Luciano Spalletti'nin Zenit'te kalacağını açıklamasından sonra Inter başkanı Massimo Moratti'nin Leonardo'da karar kıldığını yazdı.

Gazete, Inter'in TP Mazembe'yi 3-0 yenip Dünya Kulüpler Kupası'nı müzesine götürdüğü maçtan sonra yönetimi ağır şekilde eleştiren Rafa Benitez'in gönderilmesinin kesin olduğunu tekrarladı.   

Moratti'nin ilk tercihinin Spalletti olduğu ancak İtalyan teknik adamın Rusya'da kalacağını açıklamasından ardından Inter'in başına geçecek ismin Leonardo olacağı ifade edildi.

Gazete, Moratti'nin sezonun ikinci yarısına Brezilyalı teknik adam ile başlamak istediğini, ancak Benitez'in sözleşmesinin feshedilmesi konusunda çözülmesi gereken sorunları olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz sezon Jose Mourinho yönetiminde Serie A, Şampiyonlar Ligi ve İtalya Kupası'nı kazanan Inter, Benitez'in altı aylık görev süresi içinde eski performansından çok uzak bir görüntü sergiliyor.

İkinci yarısı 6 Ocak'ta başlayacak Serie A'da ilk yarıyı ezeli rakibi ve lider Milan'ın 13 puan gerisinde tamamlayan Inter, ancak grup ikincisi olarak yükseldiği Şampiyonlar Ligi son 16 turunda geçtiğimiz sezon finalde yendiği Bayern Münih ile karşılaşacak.

İlk teknik direktörlük deneyimini geçtiğimiz sezon Milan'da yaşayan Leonardo, görev süresi boyunca kulübün sahibi Silvio Berlusconi ile ters düşmüş, tecrübesizliği ve taktik tercihleri yüzünden yoğun şekilde eleştirilmişti.