Inter'de Benitez dönemi sona erdi

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Inter Milan, İspanyol teknik direktör Rafael Benitez'in görevine son verdi.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Inter Milan, İspanyol teknik direktör Rafael Benitez'in görevine son verdi. Serie A'da son beş sezonun şampiyonu Inter, kulüp yönetimini ağır şekilde eleştiren Benitez ile yollarını ayırdı.

Milano kulübü, 2011-2012 sezonunun sonuna kadar kulüple anlaması bulunan İspanyol teknik adamın sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Valencia ve Liverpool'un eski çalıştırıcısı Benitez, Inter'e İtalya Süper Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası'nı kazandırmasına rağmen, lig ve Avrupa'daki sonuçlar nedeniyle yoğun şekilde eleştiriliyordu.

Benitez, geçtiğimiz hafta sonu Dünya Kulüpler Kupası'nı kazandıkları final maçından sonra yaptığı açıklamada, "kulüp için üç ihtimal var. Birincisi hocaya yüzde 100 güvenerek transfer yapmak, ikincisi böyle plansız ve amaçsız bir şekilde devam ederek suçu tek kişiye atmak, üçüncüsü eğer yönetim destek vermiyorsa menajerimle görüşmek" demişti.

Geçtiğimiz sezon Jose Mourinho yönetiminde Serie A, Şampiyonlar Ligi ve İtalya Kupası'nı kazanan Inter, Benitez'in altı aylık görev süresi içinde eski performansından çok uzak bir görüntü sergiledi.

İkinci yarısı 6 Ocak'ta başlayacak Serie A'da ilk yarıyı ezeli rakibi ve lider Milan'ın 13 puan gerisinde tamamlayan Inter, ancak grup ikincisi olarak yükseldiği Şampiyonlar Ligi son 16 turunda geçtiğimiz sezon finalde yendiği Bayern Münih ile karşılaşacak.

Inter'de Rafa Benitez'ın yerine gelecek adaylar arasında geçtiğimiz sezon Milan'ı çalıştıran Leonardo'nun ismi ön plana çıkıyor.

Kulüp tarihinin en önemli kalecileri arasında yer alan ve bir dönem Gaziantepspor'u da çalıştıran Walter Zenga da adaylar arasında.