Bu konu şantaj aracı olarak kullanılmamalı

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda Ermeni tasarısının görüşülmemesi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu mutlu etti.

Bu konu şantaj aracı olarak kullanılmamalı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sözde Ermeni soykırım tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'nin gündemine gelmemesine ilişkin, ''Dün ABD Kongresinde Türkiye-Amerika ilişkilerine ve Türk-Ermeni ilişkilerine, Kafkasya'daki dengelere darbe vurabilecek bir gelişmenin olmamasından memnuniyet duyuyoruz. Gerçekten dün sağduyu bir kez daha hakim olmuştur. Bu konu bir şantaj aracı olarak kullanılmamalı. Umarım bu girişimler tekrar gündeme gelmez" dedi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde P.Karşıyakalı oyunculara yönelik yapılan çirkin saldırıyı da değerlendiren Davutuğlu, " Bu affedilir bir durum değildir. Bu konuda Rum Kesimi de açıklama yaptı ancak bu açıklamalar dışında da tedbir alınmasını beklerdik bu tutumlarının uluslararası anlamda gerek spor gerek diğer makamlar nezdinde takiplerini sürdüreceğiz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Dautoğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

Türklerle Ermenistan arasında her türlü çalışmaya hazırız. Son 3-4 gün içinde isterdik ki muhataplarımızla bu çabaların hem Türk Amerikan ilişkilerine zarar vereceğini bir kez daha zarar vereceğini vurguluyorum bu olaylarda aklı selim olmaya devam eder pozitif gündemde çalışırız. Söyleyebilecek bireysel alanda model ortalıkta konuşuruz ümit ederiz ki Türk- Ermeni ilişkileri barışçıl şekilde geçer ve barış egemen olur bu aklı selimliğin egemen olması ile ilgili memnuniyetimizi ifade ediyorum. Bizim tutumumuz bu alanda da ilkeseldir Türkiye Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünden yanadır Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirme çabasındadır sadece bizim aramızda değil Azerbaycan ile de Ermenistan'ın ilişkilerini düzeltmesini istiyoruz. Biz protokolleri perspektif ile imzaladık bu perspektif Türkiye- Ermenistan ilişkilerini normale döndürme perspektifi idi bu süreç devam edecektir yeter ki Kafkasya da barış süreci devam etsin bizde bu sürece destek vermeye devam edeceğiz.

Dün EKO çerçevesinde kapsamlı bir şekilde bunu ele aldık bugünde Cumhurbaşkanımız benzer şekilde ülke liderleri ile görüştü. Bütün Orta Asya Batı Asya bölgelerine hitap etmekte. Türkiye, İran, Azerbaycan'da Nahcivan'da neredeyse 15 şirket birbiriyle çekişiyor. Ekonomik ilişkiler bölümünde bölgemizde kardeş halkların ilişkilerinde ilerlemeye yön vereceğiz.

Müzakereler geçen sene Tahran'da ki müzakere farklıydı iki tarafta bizim katkımızı istemişlerdi biz aktif bir müdahale de bulunmuştuk bu sefer iki taraf Türkiye'nin misafirperverliğini muhattap kaldı. İki taraf hangi konuda olursa olsun mütakıb şekilde destek isterse biz Türkiye olarak desteğimizi veririz. Cenevre toplantısı sonrası tekrar görüşmelerimiz sürecek bizim bütün hedeflerimiz açıktır dünyanın nükleer silahtan arınmasıdır inşallah İstanbul bunun öncüsü olur İstanbul önceden de barış kenti olmuştur tarihte.

RUM KESİMİ'NDE YAŞANAN OLAYLI MAÇ

Olayların kısa sürede bu kadar büyümesi önlemlerin alınmadığını bize gösteriyor. Bu kültürün yerleşmiş olmasını beklerdik barış kültürü halen Kıbrıs Rum yönetimi'ne yeterli şekilde geçmemiş Kıbrıs Rum yönetiminin standartlar bağlamında da buna ulaşamadığını gösteriyor bunun tabi ki takipçisi olacağız bu affedilir bir durum değildir. Bu konuda Rum Kesimi de açıklama yaptı ancak bu açıklamalar dışında da tedbir alınmasını beklerdik bu tutumlarının uluslararası anlamda gerek spor gerek diğer makamlar nezdinde takiplerini sürdüreceğiz. Bütün diğer AB nezdinde Bağış'ın o gece bir kulağımız Washington'da idi diğeri Lefkoşa da idi her iki taraftan da sporcularımız hamd olsun sağ salim dönmüşlerdir Washington'dan da olumsuz bir hava çıkmamıştır.