Efes'in gurbet çilesi

Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda mücadele eden Efes Pilsen, ilk turun son maçında CSKA Moskova'ya ...


Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda mücadele eden Efes Pilsen, ilk turun son maçında CSKA Moskova'ya 78-69 yenildi. Grup maçlarında hiç deplasman galibiyeti alamayan temsilcimiz hem bu şanssızlığını kırmak, hem de ilk turu 2. sırada tamamlamak için galibiyete çok ihtiyacı olduğu Rusya deplasmanında maça çok kötü başladı, rakibin pota altından bulduğu basketlere engel olamayınca ilk çeyreği 22-17 geride kapadı.
Sakat Kerem Gönlüm'ün yokluğunda pota altı savunmasını bir türlü oturtamayan lacivert-beyazlı temsilcimiz, ikinci çeyrekte hücumda çok zorlanınca ev sahibi farkı 15 sayıya kadar çıkardı ve devreyi de 37-25 üstün tamamladı.

Kerem Tunçeri yine sakatlandı
İkinci yarıda Rakocevic ile skor üreten temsilcimiz, bu oyuncunun savunduğu Gordon'a çare bulamayınca rakibini yakalama şansı bulamadı, Rus ekibi son periyoda da 58-47 galip girmeyi başardı. Maçtan önce ayağını burkan ve sahaya sakat sakat çıkan Kerem Tunçeri'nin, şut attığı bir pozisyonda hakemin ayağına basarak aynı bileğinden yeniden sakatlanması ve oyun dışında kalması sonucunda organizasyonda da sıkıntı yaşayan temsilcimiz, Roberts ile hücum ribauntlarında etkili olup farkı azaltmaya çalışsa da, rakibine sadece 6 sayı yaklaşabildi ve salonu 9 sayı farkla mağlup terketti.Â